Jan Tratnik in Primož Roglič. Foto: Instagram/Primož Roglič
Jan Tratnik in Primož Roglič. Foto: Instagram/Primož Roglič

Če se ne bodo zgodile spremembe, bo to edina preizkušnja za oba slovenska asa pred Dirko po Španiji, ki se bo v Barceloni začela 26. avgusta.

Uradna spletna stran dirke po Burgosu, kjer bo petdnevna dirka potekala med 15. in 19. avgustom, je do zdaj potrdila nastope Britanca Adama Yatesa (UAE Team Emirate) in domačina Enrica Masa (Movistar) ter številnih drugih. V dresu emiratov bo dirkal še en Slovenec Domen Novak.

Eden glavnih kandidatov za skupno zmago bo Roglič, ki ni dirkal vse od zmage na Giru konec maja. Pred Vuelto, ki jo bo skušal dobiti četrtič, bo na dirki po Burgosu pilil zadnje podrobnosti pred začetkom španske pentlje. Na pripravljalni dirki pa ne bo Danca Jonasa Vingegaarda, ki bo skupaj s 33-letnim Kisovčanom kapetan ekipe Jumbo Visma na Vuelti.

Po Burgosu bodo na sporedu štiri ravninske etape in ena gorska, zadnji dan tekmovanja. Lani je v četrti etapi te preizkušnje prvo zmago med poklicnimi kolesarji slavil Matevž Govekar, slovenski član Bahrain Victoriousa. Ta ekipa še ni sporočila nastopajočih.