Primož Roglič je bil dve minuti hitrejši od Mateja Mohoriča. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič je bil dve minuti hitrejši od Mateja Mohoriča. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič državni prvak v kronometru

V kronometru, ki je štel tudi za državno prvenstvo, je v elitni konkurenci premagal Mateja Mohoriča.

Današnja vožnja na čas, ki je kolesarje in kolesarke v različnih kategorijah in na različno dolgih trasah vodila od trgovskega središča BTC do Domžal in nazaj, je bila uvod v konec tedna, ki ga bo zaznamovala pričakovana rekordna udeležba na glavni slovenski rekreativni kolesarski prireditvi, je postregla z zanimivim obračunom, na koncu pa je v elitni konkurenci na 44 kilometrov zanesljivo zmagal Roglič.

Član ekipe Lotto Jumbo je s časom 50:51,3 premagal Mateja Mohoriča (Lampre Merida, 52:50,0), tretji je bil Rok Korošec (Radenska Ljubljana) s 54:05,8.

"Rezultat je v redu, a se tale ravnina kar vleče. Sem zadovoljen, imam neke podatke o vožnji in šele drugič v življenju sem vozil nekoliko daljši kronometer. Kar v redu. Vsaka dirka je nekaj posebnega in vedno moraš pristopiti stoodstotno, četudi si v pravi formi. Traso sicer poznam, kolesaril pa po njej še nisem," je dejal Roglič.

Kopše zmagal na 22 km
Igor Kopše, ki je pred dnevi postal slovenski rekorder v vožnji na eno uro na velodromu v Češči vasi in je tudi večkratni svetovni rekorder med amaterji, je tokrat zmagal na 22-kilometrski razdalji.

Pri ženskah najboljša Urša Pintar
V konkurenci do 23 let je 44-kilometrsko razdaljo najhitreje premagal David Per (Adria Mobil, 52:53,5), pri ženskah pa je v elitni konkurenci na 22 kilometrov slavila Urša Pintar (BTC City Ljubljana) z 29:21,9 pred Alenko Novak (Adria Mobil, 29:51,7) in Urško Žigart (BTC City Ljubljana, 30:43,2).

V soboto bosta na 36. maratonu Franja na sporedu družinsko-šolski maraton (25 km) in preizkušnja za najmlajše (1,5 km), svoj vrhunec pa bo prireditev imela v nedeljo, ko bosta na sporedu veliki maraton (156 km) in mali maraton (97 km).

Prireditev pripravlja Kolesarsko društvo Rog ob podpori družbe BTC, Mestne občine Ljubljana in številnih drugih pokroviteljev. Prvič je bila izvedena 22. julija 1982 pod taktirko pokojnega Zvoneta Zanoškarja na pobudo Toneta Fornezzija-Tofa in je bilo na njej okoli 700 udeležencev.

Primož Roglič državni prvak v kronometru