Foto:
Foto:
Veselje svetovnega prvaka Romana Kreuzigerja.

Kolesar iz Tropovcev, ki je letos dobil že 18 dirk, je na koncu zaostal le za Čehom Romanom Kreuzigerjem in za presenečenjem iz Tunizije Rafom Chioutijem, ki sta pobegnila tik pred koncem 132-kilometrske preizkušnje. Špilak je nato v boju za bron zlahka opravil s štirimi nasprotniki.

"Z bronom sem zadovoljen. Lahko bi bilo bolje, a tudi mnogo slabše. Zahvaljujem se tudi moštvenim kolegom. Pokazali smo, da smo prava ekipa," je povedal slovenski junak.

Pred dirko prvi favorit za zmago se je ves čas vozil v ospredju in lovil ubežnike. V predzadnjem krogu je poskusil z napadom na klancu, vendar se mu ni nihče pridružil in je kmalu odnehal. Na zadnjem spustu je pred sabo spustil dva ubežnika, saj je menil, da ju bo skupina zlahka ujela. Nato je poizkusil z lovom, vendar znova ni imel pomagača.

Škoda, saj so v slovenskem strokovnem štabu tudi po dirki menili, da je bil Špilak gotovo najmočnejši in najboljši tekmovalec v karavani.

V ženski konkurenci je slavila Nemka Judith Arndt pred Italijanko Tatiano Guderzo in Norvežanko Anito Valen. Arndtova je bila na kronometru druga. Slovenskih predstavnic ni bilo na štartu.

CESTNA DIRKA, mladinci, 133 km:      
 1. R. KREUZIGER      ČEŠ     3:25:39
 2. R. CHITOUI        TUN    isti čas
 3. S. ŠPILAK         SLO      + 0:06
 4. E. CAPECCHI       ITA         oba
 5. P. JACOBS         BEL    isti čas
...
20. J. SENEKOVIČ SLO 3:29 48. K. KOREN SLO 5:20 78. M. HLEBANJA SLO 15:10


G. Švab zaradi bolezni ni nastopil. 
 
CESTNA DIRKA, ženske, 133 km:         
 1. J. ARNDT          NEM     3:44:38 
 2. T. GUDERZO        ITA      + 0:10 
 3. A. VALEN          NOR        0:12 
 4. T. WORRACK        NEM         obe 
 5. M. VZESNIAUSKAITE LIT    isti čas