Hoogerland na cilju 9. etape. Foto: EPA Foto:
Hoogerland na cilju 9. etape. Foto: EPA Foto:
Novi padci na Touru

Na letošnji Dirki po Franciji smo videli že veliko padcev, a najspektakularnejši se je zgodil 37 kilometrov pred ciljem 9. etape. Po trčenju z avtomobilom francoske televizije sta grdo padla Španec Juan-Antonio Flecha, ki ga je avto neposredno zadel, in Nizozemec Johnny Hoogerland, ki je posledično padel na bodečo žico.

Dobil globoke ureznine po nogah
Po nesreči je Michale Cornelisse, športni direktor Hoogerlandove ekipe Vacansoleil, povedal: "Ležal je v bodeči žici, bil je brez hlač, popolnoma gol."

"Videl sem ga, kako leti po zraku. Imel je globoke ureznine po nogah, bilo je neverjetno, vozil je 60 kilometrov na uro," je povedal Flecha, ko je Hoogerland 17 minut za zmagovalcem končal etapo.
Novi vodilni Thomas Voeckler je povedal: "Lahko bi bil jaz. Nesreče pri spustih so razumljive, so del dirke. Ne želim zveneti kontroverzno, ampak pri kolesarstvu je dovolj tveganja brez takšnih obžalovanja vrednih incidentov."

Voznica izključena z dirke
Etapni zmagovalec Luiz-Leon Sanchez je povedal: "Organizatorji morajo sprejeti ukrepe, s katerimi bodo zaščitili tekmovalce." "Neodgovorna vožnja je nedopustna na dirkah in tudi vsepovsod drugje," je bil ogorčen vodja ekipe Lepoard-Trek Brian Nygard.

Francoska televizija se je za incident opravičila na svoji strani na Facebooku: "Prizadeti smo zaradi nesreče, v kateri je bil udeležen avto z nalepko francoske televizije." Organizatorji so voznico, ki je povzročila padec, izključili z dirke.

Proudhomme: To je škandal
Direktor dirke Christian Proudhomme: "Thomas Voeckler je prosil za steklenico vode. Predal sem sporočilo avtu Europcar teama in naročil ostalim avtomobilom, naj se umaknejo. Avto, ki je povzročil padca, je namesto tega želel precej prehitro prehiteti tekmovalce. Opravičujemo se tekmovalcem in ekipam. To je škandal, zgodila se je že druga nesreča z udeležbo medijev na letošnji dirki."

Menadžer ekipe Vacansoleil Hilaire Van der Schueren: "Incident je vplival na nas. Borili smo se za zmago in rumeno majico, zdaj sploh ne vemo, ali bo Johnny lahko nadaljeval dirko.

Flecha in Hoogerland sta po koncu etape dobila nagradi za najbolj borbena kolesarja v karavani.

Novi padci na Touru