Prvi britanski zmagovalec Toura Bradley Wiggins ostaja v ekipi Sky. Foto: Reuters
Prvi britanski zmagovalec Toura Bradley Wiggins ostaja v ekipi Sky. Foto: Reuters

Z njo mu sicer letos poteče pogodba, a jo bo podaljšal vsaj za eno leto. Zmagovalec leta 2012 je na kolesarskem maratonu v Trevisu, od koder prihaja njegov proizvajalec koles Pinarello, priznal, da na velikih večdnevnih dirkah nima več ambicij, kot sam pravi, so časi, ko je razmišljal o zmagah na Touru, Giru ali Vuelti, mimo.

Želi si zmagati na severnem peklu
"Sicer si želim še nastopati, a zagotovo ne morem biti več med najboljšimi. Mislim, da bom prihodnje leto, če me ekipa ne bo izbrala za Tour, kolesaril na Giru, a moj cilj vsekakor ne bo zmaga. V svoji karieri želim zmagati še dirko Pariz-Roubaix in postaviti svetovni rekord v vožnji na eno uro. To bom najbrž poskušal prihodnje leto," je dejal 34-letni Wiggins.

Britanec je tudi spregovoril, kdo je zanj prvi favorit Dirke po Franciji (Sky ga letos ni uvrstil v moštvo), že pred padcem in odstopom njegovega kolega Chrisa Frooma ter pred poškodbo Španca Alberta Contadorja je največ možnosti pripisoval Italijanu Vincenzu Nibaliju: "Lani na Giru sem ga podrobneje spoznal. Če je pripravljen tako kot takrat, če bo kolesaril tako zrelo, ga je nemogoče premagati."