Aleš Križnar in Igor Ivaškovič sta predstavila številne pozitivne podatke po koncu EP-ja. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Križnar in Igor Ivaškovič sta predstavila številne pozitivne podatke po koncu EP-ja. Foto: MMC RTV SLO

Voditelj oddaje Športni izziv Ervin Čurlič se je pogovarjal z Romanom Volčičem (predsednik Košarkarske zveze Slovenije), Matejem Avanzom (direktor članskih reprezentanc), Alešem Križnarjem (direktor EP 2013, d. o. o.) in dr. Igorjem Ivaškovićem (Ekonomska fakulteta).

Vsi sogovorniki so se strinjali, da je bilo spetembrsko evropsko prvenstvo izjemno uspešno. Prodano je bilo 182.126 vstopnic (skupni prihodek 5,6 milijona evrov), načrt je bil presežen za 25,8 odstotka. Skupno si je tekme EP-ja ogledalo kar 330.946 obiskovalcev (povprečno 3.677 na tekmo - rekord vseh EP-jev).

Volčič je poudaril, da so zaradi številnih finskih navijačev močno presegli načrtovano prodajo vstopnic v Kopru, malce pa so zaostali na Jesenicah, saj je bilo precej manj Srbov. Ne Jesenicah, v Kopru in Celju so zelo zadovoljni po koncu prvenstva, le Tivoli ni doživel prenove, ki je zdaj načrtovana za leto 2015. Težave so bile s prodajo vstopnic za drugi del, ker so bili na spletni strani Fibe objavljeni napačni termini srečanj.

Litovci tudi letos v Sloveniji
Pogled proti svetovnemu prvenstvu v Španiji je že usmeril Avanzo: "Po letu 2009 se na selektorsko mesto vrača Jure Zdovc. Celotni strokovni štab bo znan v naslednjih tednih. Za letošnje leto imamo že dogovorjene vse tekme, čaka nas izjemno kakovosten turnir v Sloveniji, kjer bodo tudi evropski podprvaki Litovci. Tudi letos bodo junaki dokazali, da si zaslužijo to ime."

Športni izziv o končni bilanci EuroBasketa
Športni izziv o končni bilanci EuroBasketa