Ante Tomić je proti nekdanjemu klubu vedno zelo motiviran. Tokrat je bil z Boštjanom Nachbarjem prvi strelec tekme. Foto: EPA
Ante Tomić je proti nekdanjemu klubu vedno zelo motiviran. Tokrat je bil z Boštjanom Nachbarjem prvi strelec tekme. Foto: EPA

oju za naslov.

Real je lani ugnal Barco v finalu državnega prvenstva, ko je serijo dobil s 3:2. Kraljevi klub je bil prvi po rednem delu in ima prednost domačega igrišča, ki pa jo je Barcelona takoj izničila. Katalonci so se v finale prebili po izjemnem boju z Valencio, potem ko so dobili prvi dve tekmi v gosteh, a nato izgubili obe doma, zatem pa s košem Marcelinha Huertasa v zadnji sekundi še tretjič slavili v Valencii.

Naslednja tekma bo v Palacio de Deportesu v soboto, nato pa se serija za dve tekmi seli v Blaugrano. Real naskakuje 32. naslov, Barca pa 18. Letos je kraljevi klub že osvojil kraljevi pokal, kjer je v finalu ugnal prav Barcelono, nato pa jo je odpravil tudi v polfinalu Evrolige, ko je večne tekmece nadigral, a drugič zapored izgubil finale. V državnem prvenstvu je bil v rednem delu izid v zmagah 1:1.

Barca je ves čas imela pobudo, vodila tudi z dvomestno prednostjo, a ji ni dokončno uspelo streti Reala vse do zadnjih minut. Junak zmage je bil s 17 točkami in 11 skoki Ante Tomić, prav toliko točk je dal tudi Boštjan Nachbar, ki je igral dobrih 18 minut. Juan Carlos Navarro je dodal 14 točk, Erazem Lorbek pa v 11 minutah pet. Rudy Fernandez in Sergio Rodriguez sta pri gostiteljih dosegla vsak po 16 točk.

REAL MADRID - BARCELONA
93: 98 (16:23, 28:25, 29:22, 20:28)
Fernandez in Rodriguez po 16, Llull 12, Bourousis in Darden po 10; Tomić (11 skokov) in Nachbar (5/5 za dve, 2/5 za tri), 2 skoka, po 17, Navarro 14, Huertas 12, Lampe 8 … Lorbek 5 (1/3 za dve, 1/1 za tri), 1 skok in 1 podaja.