Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani razkril športni direktor Sani Bečirović, je ogrodje ekipe sestavljeno. "Nismo pripeljali vseh igralcev, ki smo si jih želeli, smo pa potegnili maksimum iz tega. Mogoče ni enega ali dveh igralcev z liste želja. Jedro ekipe je sestavljeno, mogoče bodo sledili le še kakšni lepotni popravki. To je prehodno leto, postavili smo temelje, a je težko zadeti z od 12 do 15 igralci in ljudmi," je poudaril Bečirović.

Prvi trening v dvorani Stožice. Vsi za enega, eden za vse. Trenerju Slavenu Rimcu bodo na klopi pomagali Teo Čizmić, Marko Maravić in Dragiša Drobnjak. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi trening v dvorani Stožice. Vsi za enega, eden za vse. Trenerju Slavenu Rimcu bodo na klopi pomagali Teo Čizmić, Marko Maravić in Dragiša Drobnjak. Foto: www.alesfevzer.com

Med ključnimi igralci bodo tudi Filip Krušlin, Andrija Stipanović in Edo Murić, trije košarkarji Cedevite Olimpije, ki so v pretekli sezoni nosili dres zagrebške Cedevite, v prihajajoči pa bodo branili barve novonastalega ljubljanskega kluba.

S trenerjem sva pri sestavi ekipe izvrstno sodelovala

Uvodni nagovor trenerja Slavena Rimca.
Uvodni nagovor trenerja Slavena Rimca. "Imamo velike ambicije in ogromno željo, da naredimo nekaj posebnega. Težko je karkoli zagotoviti v pogledu rezultata, saj imamo povsem novo moštvo. Uspeli smo sestaviti ekipo z igralci s pravim karakterjem in verjamem, da bomo uspeli privabiti navijače na tribune z našim slogom igre." je dejal Rimac. Foto: www.alesfevzer.com

V klubu si želijo, da bi v Stožice znova zvabili večje število gledalcev. "V rekordnem času nam je uspelo sestaviti zelo korektno ekipo, ki bo pogodu tako gledalcem kot trenerju, s katerim sva izvrstno sodelovala. Rdeča nit zgodbe je bila, da smo iskali igralce, ki so lačni uspeha. Igralce, ki v ospredje potiskajo ekipo in skupni uspeh, ne pa tako, kot je bilo včasih, ko so se igralci prišli v Olimpijo prodajat," je dejal Bečirović.

Na prvem treningu manjkala le Simonović in Boatright
Na uvodnem treningu so bili prisotni skoraj vsi košarkarji: Filip Krušlin, Martin Krampelj, Michael Hopkins, Petar Vujačić, Edo Murić, Mirko Mulalić, Codi Miller-McIntyre, Jaka Blažič, David Kralj, Andrija Stipanović, Saša Zagorac ter Issuf Sanon. Manjkala sta le Marko Simonović, ki se je v slovenski prestolnici mudil le v ponedeljek, prestal zdravstvene preglede, nato pa se znova pridružil pripravam srbske članske reprezentance na septembrsko svetovno prvenstvo ter Ryan Boatright, ki je v Ljubljano prispel po prvem treningu.

V zadnjem mesecu uspeli urediti dokumentacijo

Konec dopusta za košarkarje Cedevite Olimpije

Ker gre za združenje dveh klubov, je bilo treba urediti veliko dokumentacije, kar jim je v zadnjem mesecu tudi uspelo. "Takega primera v Evropi še ni bilo, da bi se dva kluba iz različnih držav združila. V zadnjem mesecu smo dobili vsa soglasja in licence, tako da smo registrirani za vsa tekmovanja, v katerih bomo igrali. To so Evropski pokal, Liga ABA in slovensko državno prvenstvo ter pokal," je povedal direktor kluba Davor Užbinec.

Do 19. avgusta v Ljubljani, nato Rogla, 11. septembra proti Lakoviču in Dragiću

Murić: Kemija v ekipi je najpomembnejša

Moštvo bo do 19. avgusta treniralo v Ljubljani, sledile bodo priprave ne Rogli, kjer bo Cedevita Olimpija odigrala tudi prvo neuradno pripravljalno tekmo. Naslednja pripravljalna tekma bo sledila v Kranjski Gori, nato se bo moštvo udeležilo turnirja v Sarajevu. Po končanem turnirju bo ponovno treniralo v Ljubljani, sledil bo turnir v Italiji, za zaključek pa še treningi doma. Prvo domačo pripravljalno tekmo bo ljubljanski klub odigral v Tivoliju 11. septembra proti Ulmu, ki ga trenira nekdanji slovenski kapetan Jaka Lakovič, zanj pa bo v novi sezoni igral tudi Zoran Dragić.