V Evroligi je Fabien Causeur lani odigral 29 tekem, v povprečju pa je v slabih 25 minutah dosegal po 9,9 točke, 3,2 skoka in 2,2 podaje. Foto: EPA
V Evroligi je Fabien Causeur lani odigral 29 tekem, v povprečju pa je v slabih 25 minutah dosegal po 9,9 točke, 3,2 skoka in 2,2 podaje. Foto: EPA

o uspešni sezoni pri Broseju, s katerim je postal nemški prvak, bo podpisal pogodbo z Real Madridom.

Izkušeni branilec je zadnjo sezono v Bambergu igral skupaj z Aleksejem Nikolićem, zdaj pa bo v španski prestolnici moči združil z drugima slovenskima reprezentantoma Lukom Dončićem in Anthonyjem Randolphom. Kot piše Eurohoops, bo z Realom podpisal dvoletno pogodbo. Kraljevi klub se je zanj sicer zanimal že pred dvema letoma.

Tedaj je bil še član Baskonie, kjer je igral med letoma 2012 in 2016, bil pa je tudi kapetan Baskov. Pred prihodom v Španijo je francoski reprezentant branil barve Choleta in Le Havra. Lani je bil nosilec igre Broseja, v nemškem prvenstvu je bil s skoraj 12 točkami prvi strelec moštva, v Evroligi pa je v povprečju dosegal malenkost manj kot deset točk. Causeur je tudi na spisku reprezentance za EP, kjer se bo Francija v skupinskem delu pomerila s Slovenijo.

Aktualni evropski prvak Fenerbhče pa je medtem podpisal izjemno donosno pogodbo z novim sponzorjem. Zdaj se bo carigrajski velikan imenoval Fenerbahče Dogus, v treh letih pa bo pokrovitelj klubu namenil kar 45 milijonov evrov. Prva okrepitev pod novim vodstvom naj bi bil Sinan Guler, ki je bil nazadnje član mestnega tekmeca Galatasaraya. 33-letni branilec, ki je tudi kapetan turške reprezentance, je v Carigradu igral za vse največje klube, saj je bil tudi član Anadolu Efesa, Bešiktaša in Darušafake.