Athlete Celje je z naskokom najboljša ženska košarkarska ekipa v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
Athlete Celje je z naskokom najboljša ženska košarkarska ekipa v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
Rebeka Abramovič
Sijajna organizatorka igre Rebeka Abramovič je bila znova motor igre Celjank. Dosegla je 16 točk, zadela je pet od šestih metov iz igre. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice Celja znova potrdile premoč

Najkoristnejša igralka zaključnega turnirja (MVP) je postala Eva Lisec, ki je bila najboljša strelka finala z 22 točkami in 11 skoki.

Vse odločeno že po četrt ure igre
Celjanke so začele odločno in z dobro obrambo na začetku popolnoma onesposobile triglavanke, ki so v prvi četrtini dosegle vsega šest točk. Na krilih Liščeve, Maje Erkić (12 točk in 5 podaj) in Rebeke Abramovič (16 točk, 5/6 iz igre) so že ob koncu 15. minute vodile za 20 točk (28:8), tik pred polčasom s 40:15, v preostanku tekme pa brez težav zadržale prednost.

"Čestitke igralkam in strokovnemu štabu za osvojen naslov. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo. Dekleta so si ta uspeh prigarala skozi celotno tekmo. S tekmo sem zelo zadovoljen," je dejal trener Celjank Damir Grgič.

Pri Gorenjkah je bila z 11 točkami in 10 skoki najučinkovitejša Maša Piršič. "Iskreno bi čestital ekipi Celja za zasluženo osvojeno lovoriko. Mi tokrat nismo bili pravi, verjetno tudi zaradi tega, ker smo se v polfinalu emotivno in fizično izpraznili. Predvsem v obrambi bi morali v finalu igrati bolje in odločneje. Če realno pogledam, je osvojiti pokalni naslov lep uspeh. Nekateri so nas v tej sezoni že postavljali na tretje mesto, a smo že v pokalu pokazali, da se ne damo. Enako želimo dokazati tudi v državnem prvenstvu in se prebiti v finale," je povedal trener Kranjčank Gašper Sluga.

Ježica ima še lovoriko več od Celjank
Pokal članic je največkrat osvojila ekipa Ježice, in sicer enajstkrat, Athlete Celje ima zdaj deset lovorik, po enkrat pa so zmagali Maribor, HiT Kranjska Gora in Triglav.

ZAKLJUČNI TURNIR, Slovenske Konjice, finale:
Triglav - ATHLETE CELJE
49:77 (6:22, 11:18, 14:15, 18:22)
Piršič 11 in 10 skokov, Jelenc in Jakobčič po 7, Zalar 6, Seničar in Zdolšek po 4, Meden in Žibert po 3, Mičunović in Jesenšek po 2; Lisec 22 in 11 skokov, Abramovič 16, Erkić 12, Jakovina 11, Dojkić, Ocvirk in Prezelj po 5, Lešek 1.




Polfinale:
TRIGLAV - Grosbasket 66:61
Jelenc 13; Osterman in Gjerkeš 14.

ATHLETE CELJE - Maribor 98:59
Abramovič 19, Erkić 15; Drozg 19.

Košarkarice Celja znova potrdile premoč