Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta se veselili odmevne zmage. Foto: STA
Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta se veselili odmevne zmage. Foto: STA
Serena in Venus Williams
Serena in Venus Williams sta v tekmovanju dvojic nastopili s povabilom organizatorja, saj zelo redko nastopata na turnirjih. Foto: Reuters

Slovenska naveza je sijajno začela in hitro povedla s 3:0. Serena in Venus se nista znašli, tudi v šesti igri sta oddali začetni udarec. V drugem nizu sta Srebotnikova in Klepačeva povedli s 4:2, pri vodstvu s 5:4 sta že servirali za zmago, a nista bili uspešni, nato pa sta v 12. igri zadržali servis in se veselili odmevne zmage. Dvoboj je trajal uro in 15 minut.

"Dvoboj sva odigrali dobro. Osredotočili sva se na najino igro, ne glede na to, da sta bili nasprotnici sestri Williams. Vemo, da gre za odlični igralki, ki sta v preteklosti običajno turnirje, na katerih sta nastopili, tudi osvojili. Veseli sva, da nama ju je uspelo premagati, a to je šele prvo kolo in treba se je osredotočiti naprej," je poudarila Srebotnikova.

Andreja Klepač je bila zelo vesela: "To je res lepa zmaga. Nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva, saj nasprotnici že dlje časa nista nastopili v dvojicah. Vedeli sva, da ju lahko premagava, a da bo to zelo težko. Po lahko dobljenem prvem nizu, ko sta nasprotnici naredili preveč napak, sva v drugem nizu nadaljevali odlično in povedli s 3:1 in 4:2, a sta naju sestri Williams ujeli in izenačili na 4:4 in 5.5. Ko je že kazalo, da bo dvoboj težko dobiti, sva se zbrali in v zadnjih dveh igrah pokazali zares dobro igro in zmagali."

V drugem krogu slovensko navezo čakata drugi nosilki, Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarova, ki sta bili v uvodnem krogu prosti.