Goran Dragić je lani v rednem delu v povprečju dosegal po 17,3 točke in 4,8 podaje na tekmo. Foto: Reuters
Goran Dragić je lani v rednem delu v povprečju dosegal po 17,3 točke in 4,8 podaje na tekmo. Foto: Reuters
Trener Miamija Erik Spolestra je prepričan, da lahko njegova ekipa v tej sezoni naredi še korak več. Foto: Reuters

"Počutim se čudovito, počutim se izjemno. Menim, da je bila ena najboljših potez, da sem zaključil reprezentančno pot, ker sem zdaj poln energije pred novo sezono. Skoraj vedno sem se na koncu sezone zaletel v steno, a čutim, da bo tokrat popolnoma drugače. Sem popolnoma spočit, povsem drugače kot prejšnjo sezono. Čutim lakoto po košarki, komaj čakam, da se vse skupaj začne," je na medijskem dnevu Miamija povedal Dragić, ki bo z 32 leti tretji najstarejši igralec Heatov.
Starejša bosta le veterana Udonis Haslem (38) in Dwyane Wade (36). "Res sem star 32 let, toda sem izvrstno pripravljen. Želim si trenirati vsak dan, želim si tekem," je pred začetkom nabrit Dragić, ki bo v tej sezoni zaslužil dobrih 18 milijonov dolarjev.

Dragić je povedal, da je "delal veliko stvari" z Miamijevim trenerjem za met, Robom Fodorjem. "Skušal sem malce razširiti svojo igro, da bo lažje zame. Videli bomo, kako bo šlo. Delal sem veliko na metu, ko grem v desno stran, ko zaključujem z desne. To je prvo poletje, ki sem ga imel popolnoma zase, da izboljšam svojo igro, kar mi je precej pomagalo," je povedal Dragić.

Nekdanji slovenski kapetan je imel ob koncu prejšnje sezone težave z desnim kolenom. Kljub temu je bil na petih tekmah končnice proti Philadelphii s povprečjem 18,6 točke prvi strelec Miamija. Dragić je v Miamiju že skoraj mesec, potem ko je počitnice preživel v Sloveniji. Pred letom je tik pred začetkom Miamijevega pripravljalnega kampa še igral na evropskem prvenstvu.
Lanska sezona je bila dobra, a ne njegova najboljša. Letos si želi še boljše. "Hočem biti na najvišji ravni, kolikor dolgo se bo dalo. Če prideš v sezono brez ciljev, samo treniraš in igraš, ti to ne pomeni nič. Če si postaviš cilje, stisneš iz sebe največ. Moj osebni cilj je, da sem boljši kot v prejšnji sezoni. Nočem pasti ob koncu sezone niti za milimeter. Tokrat si želim energije, svežine in večje stabilnosti ves čas," je odločen Dragić.

Dragića je pohvalil tudi trener Erik Spoelstra: "Veliko časa je posvetil telesni pripravljenosti, trudil se je še izboljšati svojo igro, kar mu ni uspelo v nekaj zadnjih poletjih. Videli boste njegovo hitrost od samega začetka."

Ali Spoelstra verjame, da bo njegova ekipa, ki ni doživela praktično nikakršnih kadrovskih sprememb, boljše kot preteklo sezono? "Verjamem, da bo. Veliko različnih načinov je, kako zgraditi ekipo. Ena ekipa je našla formulo, Golden State. Oni so postavili standarde, ki jih skušajo vsi posnemati. Naša ekipa je posebna, unikatna. Ko smo zdravi, imamo globino in talent, ki si ga želimo. Mislimo, da bomo boljši kot v prejšnji sezoni. Ne zanima nas, kaj drugi mislijo o nas," je pred novo sezono povedal Spoelstra.

Miami je lani izpadel v prvem krogu končnice proti Philadelphii s 4:1.