Aleksandar Ćapin je na prvenstvu v Španiji odigral le osem minut. Že tako oslabljene branilske vrste bodo še redkejše. Foto: KZS
Aleksandar Ćapin je na prvenstvu v Španiji odigral le osem minut. Že tako oslabljene branilske vrste bodo še redkejše. Foto: KZS

24-letni organizator igre slovenske reprezentance, je v drugi četrtini uvodne tekme evropskega prvenstva nerodno pristal na desnem kolenu in zavoljo tega po pičlih osmih minutah igre odšepal z igrišča. "Gre sicer za lažjo poškodbo zadnjega roga meniskusa na desnem kolenu. To pomeni, da operacija ne bo potrebna, potrebuje pa Ćapin vsaj od tri do štiri tedne strogega počitka," je poškodbo osvetlil zdravnik Slobodan Macura.

V ognju tudi Klobučar in Čebular
Že tako oslabljene branilske vrste bodo tako še redkejše. Ob prvem organizatorju igre Jaki Lakoviču so tako na voljo selektorju Alešu Pipanu za dve mesti v peterki samo še Goran Dragič, ki se je na srečanju z zahodnimi sosedi že izkazal, ter mlada Jaka Klobučar in Sandi Čebular.

Obnovil poškodbo kolena
"Aco", naturalizirani reprezentant, se bo najverjetneje že po sredini tekmi s Francijo vrnil v Ljubljano, potem pa bo na zahtevo njegovega kluba Vareseja odšel na Apeninski polotok na dodatne zdravniške preglede. Delodajalca skrbi to da si je Ćapin vnovič poškodoval koleno, ki ga je komaj dobro pozdravil.

T. G.