Matjaž Smodiš je pri izidu 62:58 napravil morda ključno napako, ko je v napadu žogo podal naravnost v roke Theodorosu Papaloukasu. Foto: EPA
Matjaž Smodiš je pri izidu 62:58 napravil morda ključno napako, ko je v napadu žogo podal naravnost v roke Theodorosu Papaloukasu. Foto: EPA
Grški košarkarji
Grške košarkarje bo po taki zmagi težko ustaviti. Foto: EPA
Rašo Nesterovič
Rašo Nesterovič je bil s 16 točkami in 11 skoki najboljši igralec Slovenije, vendar ne gre pozabiti, da v zadnji četrtini ni več zadel. Foto: EPA

Tudi takrat so varovanci Panagiotisa Giannakisa v zadnji minuti nadoknadili zaostanek sedmih točk in tudi takrat je bil eden glavnih junakov Theodoros Papaloukas.

L'Equipe: 10:0 v manj kot 100 sekundah
"Grčija ne umre nikoli"
je poročilo s tekme Slovenija - Grčija na svoji spletni strani naslovil sloviti L'Equipe. "Ponovili so ... To je neverjetno, kruto in navdušujoče, ogled pa bi morali prepovedati vsem otrokom in srčnim bolnikom. Grški stroj je začel mleti, ko to ni bilo več moč pričakovati," so med drugim zapisali pri največjem francoskem športnem časniku in v mednaslovih poudarili "10:0 v manj kot 100 sekundah" ter "Ponovno lahko pride do obračuna med Slovenijo in Francijo". Seveda v boju za mesta od 5 do 8.

Gazzetta: Preprosto neverjetno
Italijanska La Gazzetta dello Sport je novico naslovila z "Rjoveča vrnitev Grčije" in na začetku zapisala: "Preprosto neverjetno. Da je Grčija premagala Slovenijo in se bo v polfinalu pomerila s Španijo, ni nič nenavadnega. A neverjetna je njena vrnitev po zaostanku za 12 točk dve minuti in 40 sekund pred koncem tekme ter za 9 točk minuto in 37 sekund pred koncem, potem ko v drugem polčasu dotedaj praktično ni igrala."

Morje vražjih šestic
Gazzetta je opozorila, da Grčija polfinale pričakuje z "moralo v zvezdah" in od Slovencev v nadaljevanju najbolj pohvalila Nesteroviča: "Center Raptorsov se je v napadu izkazal kot že dolgo ne." Pri opisovanju končnice njenemu dopisniku iz Madrida ni ušlo nekaj zanimivosti. "Grki so povedli s 63:62 6,66 sekunde pred koncem (številke za Slovence še nikoli niso bile bolj vražje). Aldo Giordani, eden od očetov italijanske košarke, je v svojih radijskih prenosih vedno govoril: "Vidite, kaj je košarka." Toda ne pravite tega Slovencem," je zaključil poročilo Guido Guida.

Marca: Slovenska psiha vedno odpove v ključnih trenutkih
Španska Marca je pod naslovom "Slovenija je Grčiji podarila polfinale proti Španiji" slovensko reprezentanco označila za "večno odkritje, ki vedno ostane na pragu velikega uspeha", Slovence pa za košarkarje, ki "slovijo po slabi psihi v odločilnih trenutkih".

B92: Slovence je bilo strah zmage
Srbski B92 piše, da so izbranci Aleša Pipana odigrali morda najboljših 35 minut na prvenstvu, vendar je individualna kvaliteta Papaloukasa in Papadopoulosa ter strah Slovencev pred zmago v polfinale popeljal aktualne evropske prvake.

M. R.