Luka Lapornik z Jako Brodnikom, ki je sicer že zapustil reprezentanco. Foto: Aleš Fevžer
Luka Lapornik z Jako Brodnikom, ki je sicer že zapustil reprezentanco. Foto: Aleš Fevžer

Reprezentanca je vstopila že v drugi del priprav pred vrhuncem, ki bo septembra. Med 15 kandidati, kar jih je še ostalo in ki so trenutno na pripravah v Zrečah, je tudi Luka Lapornik. Novopečeni član Krke je pričakovanja pred evropskim prvenstvom predstavil med obiskom spletne klepetalnice MMC-ja.

Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.

Lapornika ste povprašali, kdo je "motor" slačilnice. Izpostavil je kapetana Jako Lakoviča, Gorana Dragića in Uroša Slokarja. Reprezentančni trio, ki do zdaj ni izpustil še nobene akcije, je zadolžen za humor v izbrani vrsti. V klepetu je tudi razkril, zakaj je dal prednost Krki pred Olimpijo.

Vprašali ste ga o občutkih ob vpoklicu v reprezentanco in o možnostih Slovenije na prvenstvu. Lapornik je tudi razkril, da je njegov vzornik v izbrani vrsti Boštjan Nachbar in da se je v prvem tednu največ družil z nekdanjim soigralcem pri Zlatorogu Jako Brodnikom.

Na pripravah že leta 2011
Lapornik je drugič dobil vpoklic v izbrano vrsto. Božidar Maljković ga je povabil že na priprave pred EuroBasketom v Litvi leta 2011, a tedaj ni dobil mesta v reprezentanci. Na prvi pripravljalni tekmi pred letošnjim prvenstvom je igral slabe štiri minute, proti Makedoniji na drugi pa ni stopil na parket.