Miha Zupan, ki igra v Rusiji, je dosegel 17 točk. Foto: Vladimir Nikolič
Miha Zupan, ki igra v Rusiji, je dosegel 17 točk. Foto: Vladimir Nikolič

V slovenski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Sašo Lukič z 21 točkami. Miha Jakofčič jih je prispeval 20, Miha Zupan pa 17. Pod vodstvom selektorja Izidorja Križana so slovenske barve branili še Damjan Šebjan, Blaž Urh, Luka Žabot, Jan Orešnik, Matic Makuc, Robert Vlah, Klemen Javornik, Šime Mrša in Peter Rankovič.

Slovenija je do zdaj na velikih tekmovanjih osvojila že sedem kolajn. Največji uspeh je bilo prvo mesto na domačem EP-ju v Ljubljani leta 2004, srebrni so bili leta 2008, bronasti pa 1996. Na svetovnih prvenstvih so bili tretji leta 2002, na OI gluhih pa drugi leta 2001 in 2005.

Lukič posvetil naslov sinu in ženi
"Čestitam vsem fantom za čudovito zmago, za katero so se trudili zadnjih nekaj mesecev. Slovenija gre naprej," je po zmagoslavju na sklepnem turnirju stare celine dejal selektor Križan, najučinkovitejši slovenski strelec na finalni tekmi Lukič pa je dodal: "Drugi evropski naslov smo osvojili z veliko željo in borbenostjo. Posvečam ga sinu Leonu in ženi Selin ter dolgoletnima soigralcema Šebjanu in Šimetu."