Jurij Macura je na obeh tekmah v Zlatiboru dosegel dvojni dvojček. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)
Jurij Macura je na obeh tekmah v Zlatiboru dosegel dvojni dvojček. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)

Krka je najprej nadigrala Spars, zdaj pa je bila s 73:67 boljša od Sloge iz Kraljeva. Novomeščani, ki so v tretji četrtini prevzeli pobudo, so v zadnjih desetih minutah ves čas vodili, občutne razlike si sicer niso priigrali, toda vseeno na koncu zanesljivo slavili. Krka je prepričljivo dobila skok z 38:23, je pa zato izgubila devet žog več od tekmeca. Najboljši posameznik novomeške ekipe je bil z 11 točkami in 11 skoki Jurij Macura, njen prvi strelec pa s 14 točkami Leon Stergar.

Blaž Mahkovic je na prvih dveh tekmah v povprečju dosegal po 23 točk. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)
Blaž Mahkovic je na prvih dveh tekmah v povprečju dosegal po 23 točk. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)

"Nisem zadovoljen s prikazanim na teh dveh tekmah. Če hočemo narediti nekaj več, moramo precej stvari spremeniti. Dve zmagi sta edina dobra stvar, ki se je zgodila, vse drugo, če sem pošten, pa je manj od pričakovanega in nekega higienskega minimuma. Smo precej boljša ekipa, kot smo pokazali. Na naslednjem turnirju želimo pokazati več," je dejal trener Krke Gašper Okorn.

Helios je po uvodni zmagi na slovenskem dvoboju s Šenčurjem visoko ugnal Široki (94:75). Odločilna je bila izjemna domžalska tretja četrtina, ki so jo dobili s kar 33:8, vmes pa so naredili serijo 23:0. Odličen je bil met varovancev Dejana Jakare za dve, ki je bil kar 82-odstoten. Najbolj razigrana sta bila Blaž Mahkovic s 25 in Dennis Tunstall z 20 točkami.

Šenčur je predtem klonil tudi pred Pelisterjem iz Bitole, ki je bil boljši z 71:67. Premalo za uspeh gorenjske zasedbe je bil tudi dvojni dvojček Dina Murića (21 točk, 13 skokov). Naslednji turnir bo sredi novembra v Sarajevu, nato pa bodo sledili še trije.


Liga ABA 2, prvi turnir, Zlatibor, 2. krog:
PELISTER BITOLA - GGD ŠENČUR 71:67
Mustafica 17; D. Murić 21, Ožegović in Walford po 9.

KRKA - SLOGA 73:67
Stergar 14, Stipčević, Špan in Macura (11 skokov) po 11; Paunović 18.

HELIOS SUNS - ŠIROKI 94:75
Mahkovic 25, Tunstall 20; Kraljević 18.

1. krog:
GGD ŠENČUR - HELIOS SUNS 79:89

KRKA - SPARS ILIDŽA 101:82

Vrstni red: Sutjeska, Helios, Krka in Bitola po 4 ... Šenčur brez točk.