Fatts Russell je zaznamoval prva dva kroga Jadranske lige. Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro
Fatts Russell je zaznamoval prva dva kroga Jadranske lige. Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro

180 centimetrov visoki branilec je zadel sedem trojk iz 18 poskusov. Za dve je metal 6/13 ter zadel 14 prostih metov iz 16 poskusov. Ob tem je imel še štiri skoke, štiri podaje in štiri ukradene žoge. V 35 minutah ni izgubil niti ene žoge.

Prejšnji rekorder je bil njegov moštveni kolega Vladimir Mihailović, ki je lani dosegel 46 točk.

24-letni Russell, ki je odigral šele drugo poklicno tekmo v karieri, je blestel tudi v prvem krogu, v katerem je proti Igokei ob boljših deležih meta iz igre vknjižil 41 točk, 6 skokov in 6 podaj ob le dveh izgubljenih žogah. Mornar je dobil obe tekmi.

Russell je tako presegel najboljši start novinca v Jadranski ligi. Milan Gurović je v dresu Crvene zvezde sezono 2006/2007 začel s 76 točkami na dveh tekmah (45+31).

Eksplozivni branilec je štiri leta igral za univerzo Rhode Island, za katero je v sezoni 2020/2021 v povprečju dosegal 14,7 točke ter po 4,5 podaje in skoka na tekmo. V prejšnji sezoni je igral za univerzo Maryland, pri kateri je s 27 točkami na tekmi proti Ohiu postavil tudi osebni rekord. Poleg dobrega napadalnega učinka ga krasi tudi odlična igra v obrambi.

Na letošnjem naboru Lige NBA ni bil izbran, prvo poklicno pogodbo pa je sprejel pri Črnogorcih, ki so očitno zadeli v polno.

Cedevita Olimpija se bo z Mornarjem pomerila 23. decembra.