Maja Erkić je bila na tekmi proti Hrvaški prva slovenska strelka. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Erkić je bila na tekmi proti Hrvaški prva slovenska strelka. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice premagale Hrvatice
Evansova na igrišču močna, hitra in natančna

Košarkarice so zmagale še na šesti pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo, ki bo od 16. do 25. junija na Češkem. Odločilna je bila tretja četrtina, v kateri so Slovenke dosegle kar 27 točk, in prednost je do konca tretjega dela tekme narasla na 18 točk. "Dosegli smo zasluženo zmago. Čestitam igralkam za zmago, prav tako pa čestitam izjemnim navijačem, ki so nas v Celju pospremili na evropsko prvenstvo. Želim si, da bi jih bilo toliko tudi v Pragi," je po tekmi dejal selektor Damir Grgić.

"Tekma na začetku ni potekala ravno po naših pričakovanjih, saj vanjo nismo stopile dovolj močno in agresivno. Zato smo imele v prvem polčasu kar nekaj težav, drugi del tekme pa smo odigrale veliko boljše. Bile smo veliko bolj agresivne, zbrane, nasprotnicam smo vsilile svoj ritem igre in ravno to moramo poskušati doseči tudi na vsaki naslednji tekmi. Lepo je bilo videti tolikšno število gledalcev, in to njihovo energijo bomo poskušale nesti s sabo v Prago," pa je dejala Tina Jakovina, ki je k zmagi prispevala 13 točk.

Ob Jakovini so se med strelke vpisale še kapetanka Maja Erkić, ki je dosegla 19 točk, Teja Oblak jih je dala 14, Shante Evans 12, Eva Lisec 7, Ana Ljubenovič in Živa Zdolšek po 4, Nika Barič 3 ter Tina Trebec 1. Slovenijo zdaj čakata še dve pripravljalni tekmi v Podgorici proti Črni gori, nato pa bo sledil odhod na evropsko prvenstvo na Češko, kjer se bo Slovenija v Pragi v skupini C pomerila s Francijo, Grčijo in Srbijo.

Košarkarice premagale Hrvatice
Evansova na igrišču močna, hitra in natančna