Eric Bledose skupaj z Goranom Dragićem tvori enega najbolj dinamičnih branilskih parov v Ligi NBA. Foto: EPA
Eric Bledose skupaj z Goranom Dragićem tvori enega najbolj dinamičnih branilskih parov v Ligi NBA. Foto: EPA

Sunsi so mu sprva želeli ponuditi štiriletno pogodbo, vredno 48 milijonov, a je branilec ni želel sprejeti. Tako je bil pripravljen podpisati pogodbo za 3,7 milijona dolarjev, s čimer bi bil v naslednji sezoni prost igralec.

Lani precej povišal povprečje točk
"Vse poletje sem si želel, da bi se lahko vrnil sem, kjer se počutim odlično. Vesel sem, da smo našli skupni jezik," je bil zadovoljen Bledsoe, ki je lani v povprečju dosegel po 17,7 točke. S tem je krepko popravil dosežek s sezone 2012/2013, ko je dosegal po 8,5 točke.

Babby: Eric bo del širše skupnosti
"Že zdavnaj sem spoznal, da ni pomembno, kako viharno je morje, pomembno je, da ladje varno prispe v pristanišče. Danes je v naše pristanišče prispela ladja, Eric Bledsoe bo še dolgo časa nosil dres Phoenixa," je bil pesniško navdahnjen predstavnik kluba Lon Babby in dodal: "Eric ne bo le pomemben del naše ekipe, ampak tudi širše skupnosti v Phoenixu."

Bil je pomemben dejavnik pri doseganju zmag
Bledsoe je velik del lanske sezone izpustil zaradi poškodbe, na teh tekmah so Sunsi zmagali 20-krat in izgubili 19-krat. Ko je bil na parketu, je razmerje zmag in porazov poskočilo na 28-15.