Pablo Laso bo še naprej vodil košarkarje Reala iz Madrida. Foto: EPA
Pablo Laso bo še naprej vodil košarkarje Reala iz Madrida. Foto: EPA

Uspešen 49-letni strateg, ki bi se mu pogodba iztekla poleti 2018, bo tako vodil košarkarje Reala do leta 2020. Na klop Reala je Španec prišel leta 2011, v sedmih sezonah pa je z njim osvojil 13 lovorik. Leta 2015 je postal evropski prvak, trikrat je bil tudi državni prvak.

Takrat v ekipi najbrž ne bo več slovenskega zvezdnika Luke Dončića, na kar je pred dnevi opozoril tudi predsednik kluba Florentino Perez. Sam meni, da ga bo zelo težko zadržati že za prihodnjo sezono. "Vsak dan, ko je v Madridu, je za nas razkošje. Govorimo o enem najboljših igralcev na svetu, ki ima šele 18 let. Vsi želimo, da bi bilo njegovo profesionalno življenje najboljše, kot je lahko, skupaj z njim pa bomo sodelovali, da vidimo, ali je mogoče, da ga zadržimo še nekaj časa."

Luka je kljub 18 letom vodja kraljevega kluba. Na zadnji evroligaški tekmi je bil s 27 točkami prvi strelec Reala.

Z Realom se v zadnjem času povezujejo še nekateri slovenski reprezentanti. Klemen Prepelič naj bi se z Realom že dogovoril za prestop, kot zamenjave za poškodovane igralce - med njimi je tudi slovenski reprezentant Anthony Randolph - pa naj bi Madridčani razmišljali o slovenskih centrih Gašperju Vidmarju in Žigi Dimcu.