Jimmy Butler je prvih šest let igral za Chicago, zdaj bo v tretji sezoni igral še za tretjo ekipo - po Minnesoti in Philadelphii zdaj odhaja v Miami. Foto: Reuters
Jimmy Butler je prvih šest let igral za Chicago, zdaj bo v tretji sezoni igral še za tretjo ekipo - po Minnesoti in Philadelphii zdaj odhaja v Miami. Foto: Reuters

Philadelphia in Miami sta posel skušala izpeljati že prvi dan, iskala sta tretji klub, a Dallas ni želel vzeti Gorana Dragića. V prestopu so zdaj sodelovale kar štiri ekipe.

Miami je dobil Butlerja (štiri leta, 142 milijonov dolarjev), v Portland je poslal Hassana Whitesida, Josha Richardsona v Philadelphio, izbor leta 2023 pa v LA Clipperse. Klub iz Los Angelesa bo dobil še Mauricea Harklessa (prej Portland).

Clippersi so s tem izgubili 11 milijonov dolarjev (kolikor znaša Harklessova plača), a imajo še vedno dovolj prostora za Kawhija Leonarda, ki je daleč najzanimivejše ime, ki je še ostalo na zelo izpraznjenem seznamu prostih igralcev. Za usluge MVP-ja zadnjega finala se borijo dosedanji klub Toronto in obe ekipi iz Los Angelesa.

Sorodna novica Seth Curry se vrača v Dallas, Kleber podaljšal pogodbo

Kaj se je še zgodilo drugi dan?

- Kevon Looney ostaja v Golden Statu (tri leta, 15 milijonov dolarjev).

- New York pridno nadaljuje nabiranje igralcev, naslednja okrepitev je Elfrid Payton (dve leti, 16 milijonov).

- Frank Kaminsky bo prihodnji dve sezoni igral za Phoenix, za kar bo prejel 10 milijonov.

- Wesley Matthews se seli v Milwaukee.

- Jordan Bell se je sporazumel z Minnesoto.

- Isaiah Thomas je podpisal enoletno pogodbo z Washingtonom.

- Alec Burks bo kariero nadaljeval v Oklahomi.

- Pau Gasol, ki bo v soboto dopolnil 39 let, je napovedal, da si še želi igrati v Ligi NBA. V zadnji sezoni je igral za Milwaukee, a je bil na koncu sezone poškodovan.