Miha Lapornik se zaveda, s kako izkušenimi in kakovostnimi tekmeci se bo Union Olimpija pomerila v sredo. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Lapornik se zaveda, s kako izkušenimi in kakovostnimi tekmeci se bo Union Olimpija pomerila v sredo. Foto: www.alesfevzer.com

Le kdo bi stavil, da se košarkarji Maccabija prvič ne bodo prebili v drugi del Evrolige in da jim bodo v prvih mesecih leta 2016 za tolažbo ostali zgolj boji v Evropskem pokalu? Toda v zadnjem krogu predtekmovanja je Maccabi Darušafako premagal s 70:66, kar pa je bila prenizka razlika, tako da je turška ekipa osvojila četrto mesto v skupini D, Maccabi pa petega, kar pomeni, da ga v preostanku evropske sezone čaka le drugorazredni EuroCup. Igral bo v skupini M, kjer sta ob Unionu Olimpiji še ruski ekipi Unics Kazan in Nižni Novgorod.

Hapoel dobil nedeljski derbi izraelskega prvenstva
"V drugem delu Evropskega pokala nas čaka izjemno težka skupina. Gre za velika imena evropske košarke. Če radi rečemo, da bo vsaka zmaga velika kot Triglav, lahko rečemo, da bo tokrat vsaka zmaga velika kot Mount Everest," je bil slikovit trener Olimpije Gašper Potočnik in ocenil moč drugouvrščene ekipe letošnjega izraelskega prvenstva (11 zmag, štirje porazi): "Ne glede na to, da Maccabiju letos ne gre vse po načrtih, gre za odlično ekipo z dobrimi posamezniki, igralci, ki so že osvajali evropske lovorike. Včeraj so izgubili s Hapoelom, zato verjamem, da bodo še toliko bolj motivirani proti nam."

Igra sloni na ameriških branilcih
V letošnji Evroligi sta bila najboljša ameriška branilca Taylor Rochestie (povprečje 14 točk na tekmo) in Devin Smith (po 12,7 točke in 5,4 skoka na tekmo). "Imajo izkušene in izjemno kakovostne posameznike. Želimo si, da se čim boljše zoperstavimo z dobro obrambo in pametnim napadom," je povedal Miha Lapornik. Medtem je trener Potočnik poudaril naslednje: "Maccabi igra tako rekoč celotno srečanje obrambo po vsem igrišču in po napakah nasprotnika prek protinapadov dosega veliko število lahkih košev." Zmaji v Izrael potujejo v polni postavi, manjšo bolečino v kolenu čuti center Ronalds Zakis, a bo vseeno zaigral.

Evropski pokal, drugi del, skupina M, 1. krog, sreda ob 20.05:
MACCABI TEL AVIV - UNION OLIMPIJA

Ob 17.00:
UNICS KAZAN - NIŽNI NOVGOROD