Makedonci bodo na evropskem prvenstvu trd oreh za vsakogar. Foto: EPA
Makedonci bodo na evropskem prvenstvu trd oreh za vsakogar. Foto: EPA
Božidar Maljković_Dušan Ivković
Duda Ivković še čaka Miloša Teodosića. Foto: Aleš Fevžer

Makedonci so po Nemčiji in Grčiji s 93:84 premagali še BiH, potem ko so pred zadnjo četrtino zaostajali za deset točk. V odsotnosti Pera Antića se je izkazal Giorgij Čekovski, ki je nasprotniku nasul kar 33 točk. 20 jih je prispeval Vlado Ilievski. Pri Bosancih je bil z 21 točkami najučinkovitejši Mirza Teletović. Grki so brez težav z 78:62 premagali Nemčijo, ki je turnir končala brez zmage.

Srbija je po Hrvaški in Belgiji v zadnjem krogu z 78:72 ugnala še gostiteljico turnirja Turčijo. Blestela je centrska naveza Nenad Krstić-Raško Katić, ki je k zmagi prispevala 31 točk. Pri Turkih sta bila s po 11 točkami najboljša Ender Arslan in Omer Onan. Selektor Dušan Ivković je po turnirju skrčil seznam na 14 igralcev, saj je odpisal Nemanjo Dangubića in Luko Mitrovića. Še vedno sta na seznamu poškodovana Miloš Teodosić in Vladimir Lučić.

Hrvaška je po -17 s Srbijo in -29 s Turčijo le pokazala nekoliko boljšo igro. S 77:55 je v zadnjem krogu odpravila Belgijo.

Vse bolj uigrani so tudi Poljaki, nasprotniki Slovenije v predtekmovanju, ki so na domačem parketu s 73:57 premagali Švedsko. 17 točk je dosegel Maciej Lampe, 12 jih je dodal Marcin Gortat.