James McLean je bil junak večera v O2 Areni. Foto: EPA
James McLean je bil junak večera v O2 Areni. Foto: EPA
Tony Parker
Tony Parker je bil najboljši strelec tekme z 28 točkami. Foto: EPA
Gregg Popovich
Gregg Popovich ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: EPA

Gregg Popovich je v O2 Areni na začetku na parket postavil udarno začetno peterko. Tony Parker, Danny Green, Kawhi Leonard (MVP finala), Boris Diaw in Tim Duncan so lani v velikem slogu osvojili naslov prvakov v Ligi NBA, v finalu so odpravili Miami s 4:1 v zmagah.

Parker je že na začetku priprav v sijajni formi, dosegel je 28 točk (8/13 iz igre). Duncan in Leonard sta jih dodala po 14. Klop Spursov je bila slaba, Marco Belinelli je iz igre metal le 1/9, Manu Ginobili pa je izgubil kar pet žog.

Spursi zapravili lepo prednost v končnici
McLean je bil najboljši strelec Albe, dosegel je 18 točk in 10 skokov. San Antonio je imel zmago že v žepu po dveh prostih metih Parkerja 25 sekund pred koncem (89:93). Pet sekund pred koncem je Reggie Redding zadel trojko. Popovich je vzel minuto odmora, a je Duncan slabo podal iz avta, žogo je prestregel Redding, McLean pa je stekel v protinapad in spretno poslal žogo od table skozi obroč za veliko slavje Berlinčanov.

Parker neustavlljiv za obrambo Albe
Alba je povedla le takoj na začetku tekme s trojko Alexa Kinga s 3:0, potem pa so prvaki Lige NBA z delnim izidom 10:0 prevzeli pobudo. Parker je bil neustavljiv v značilnih prodorih, v 8. minuti so Spursi vodili že z 22:6. V zadnjih treh minutah uvodne četrtine niso dosegli niti točke in Alba se je z dvema košema Vojdana Stojanovskega in osmimi zaporednimi točkami približala na 26:8.

Parker je tudi v drugi četrtini nadaljeval s sijajno igro, do odmora je nanizal kar 17 točk, a ni imel velike podpore soigralcev. Alba je po trojki Reddinga in košu Jonasa Wohlfartha celo povedla s 44:43. Na odmor so Spursi odšli s sedmimi točkami prednosti (47:54).

Redding in McLean vseskozi držala priključek
V tretji četrtini so nemški podprvaki (v finalu lanskega prvenstva so izgubili proti Bayernu z 1:3 v zmagah) vseskozi držali prikluček, Redding in Mclean sta bila razigrana in Spursi se niso uspeli več odlepiti.

Tudi v zadnji četrtini je imel San Antonio vseskozi minimalno prednost, dve minuti pred koncem je bil izid izenačen (89:89). V končnici so Spursi povedli s štimi zaporednimi točkami Parkerja, a nato v zadnji sekundi izgubili srečanje.

Pripravljalna tekma, Berlin:
ALBA BERLIN
- SAN ANTONIO SPURS
94:93 (18:26, 29:28, 26:21, 21:18)
14.504; McLean 18 (6/9 iz igre) in 10 skokov, Renfoe in Hammods po 15, Redding 12, King 7, Giffy in Banić po 6, Radošević 5, Wolfarth in Stojanovski po 4, Vargas 2; Parker 28 (8/13 iz igre, prosti meti 11/13), Leonard in Duncan po 14, Green 9, Diaw in Ginobili po 7, Belinelli, Bonner in Baynes po 4, Joseph 2.