Goran Dragić je pred podpisom življenjske pogodbe, ko bo postal najbolj plačani slovenski športnik v zgodovini. V minuli sezoni je 29-letni Ljubljančan prejel 7,5 milijona dolarjev bruto (6,7 milijona evrov). Foto: Reuters
Goran Dragić je pred podpisom življenjske pogodbe, ko bo postal najbolj plačani slovenski športnik v zgodovini. V minuli sezoni je 29-letni Ljubljančan prejel 7,5 milijona dolarjev bruto (6,7 milijona evrov). Foto: Reuters

Miami, ki se brez LeBrona Jamesa v svojih vrstah letos ni prebil v končnico, je še pred začetkom velike potrošniške mrzlice izbral v Južnem Sudanu rojeni Britanec Luol Deng. Z enajstletnim stažem veteran Lige NBA ostaja na jugu Floride. 30-letni krilni igralec bo v naslednji sezoni zaslužil deset milijonov ameriških dolarjev. Po odhodu kralja Jamesa v Clevelandu je Deng bolj ali manj uspešno zapolnil vrzel, v pretekli sezoni je na 72 tekmah za Heat povprečno dosegal 14 točk, 5,2 skoka in 1,9 podaje na tekmo.

Uradni podpis šele 9. julija
Goran Dragić, ki se je sredi prejšnje sezone iz puščavskega Phoenixa preselil na Florido v Miami k tamkajšnji Vročici, se bo 1. julija, z uradnim začetkom prestopnega obdobja, preselil med proste igralce in čakal na telefonske klice ter najugodnejšo pogodbo in najboljšega snubca, ki pa jo bo lahko z novim ali starim klubom v skladu s pravili podpisal šele 9. julija.

Prostih več zvezdnikov
Obeta se sicer sila živahno dogajanje na košarkarski tržnici. Med prostimi igralci bosta tudi takšna zvezdnika, kot sta prva moža letošnjih finalistov lige NBA Clevelanda LeBron James in Kevin Love, novo pogodbo pa bosta skušala iztržiti tudi košarkar Portlanda LaMarcus Aldridge, ki je na radarju Los Angeles Lakersov, in center Memphisa Marc Gasol.

Tudi ikona Heata Wade prekinil pogodbo
Ob Dragiću se je najverjetneje med proste igralce preselil tudi Dwyane Wade, ki si prav tako želi boljših pogojev in bi želel v naslednjih treh letih pri Miamiju na sezono zaslužiti vsaj 16 milijonov dolarjev (14,3 milijona evrov), kar bo še dodatno zapletlo položaj in posivilo še kakšen las predsedniku kluba Patu Rileyju, čigar cilj je podpis tako Wada kot Dragića.

Riley dvignil ponudbo za 10 milijonov
Po najnovejših informacijah Riley pripravlja petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev (80,5 milijona evrov), ki bi mu na sezono nanesla 18 milijonov dolarjev (16,1 milijona evrov), deset milijonov dolarjev več od sprva omenjenega zneska. To sicer še vedno ni največ, kar bi lahko Miami ponudil, največji mogoč znesek je sto milijonov dolarjev za pet let (89,5 milijona evrov). Vročica je pri tem v prednosti, saj lahko drugi klubi maksimalno ponudijo "samo" 80 milijonov dolarjev za štiri leta.