Paul Millsap je bil med petimi najbolj iskanimi prostimi igralci v letošnjem prestopnem roku. Foto: Reuters
Paul Millsap je bil med petimi najbolj iskanimi prostimi igralci v letošnjem prestopnem roku. Foto: Reuters

32-letni Millsap, eden najbolj zaželenih prostih igralcev letos, bo pod obročema tvoril udarni dvojec z odkritjem sezone Nikolo Jokićem, ki je po dolgem razmisleku odpovedal nastop za reprezentanco Srbije na prihajajočem evropskem prvenstvu. Tam bo skoraj zagotovo igral Miloš Teodosić, ki še vedno išče delodajalca v Ligi NBA. V zadnjih dneh se najpogosteje omenja Chicago.
Millsap je v prejšnji sezoni v povprečju dosegal 18,1 točke in 7,7 skoka na tekmo. Odlikujeta ga tako igra v napadu kot v obrambi. Njegov prihod najverjetneje pomeni, da bo iz Denverja odšel Danilo Gallinari, ki se že pogovarja z LA Clippersi.

Prihod Millsapa je še dodatno okrepil Zahodno konferenco, kjer so kot prosti igralci pristali tudi Jimmy Butler, Jeff Teague (oba Minnesota), Paul George (Oklahoma) ...
100-milijonsko pogodbo je uspelo izboriti Kylu Lowryju, ki je obnovil pogodbo z Raptorsi za tri leta. 31-letni organizator igre je v prejšnji sezoni odigral najbolje v karieri in v povprečju dosegal 22,4 točke in 7 podaj na tekmo.

Obeta pa se še en zvezdniški odhod. Carmelo Anthony se je pripravljen odpovedati klavzuli v pogodbi, ki New Yorku ne dovoljuje njegove prodaje, če so ga Knicksi pripravljeni odstopiti Houstonu ali Clevelandu. Še posebej aktiven naj bi bil Houston, ki skuša po prihodu Chrisa Paula še bolj okrepiti ekipo. V Clevelandu bi Anthony združil moči s svojim dobrim prijateljem LeBronom Jamesom.