Predsednik Heliosa Aleš Klavžar (desno) in predstavnik lastnika Gerald Martens med razkrivanjem ambicioznih ciljev v novi sezoni. Foto: MMC RTV SLO/Helios Suns
Predsednik Heliosa Aleš Klavžar (desno) in predstavnik lastnika Gerald Martens med razkrivanjem ambicioznih ciljev v novi sezoni. Foto: MMC RTV SLO/Helios Suns
Gašper Okorn
Trener Heliosa Gašper Okorn se zaveda, da je treba moči pametno porazdeliti. Foto: MMC RTV SLO/Helios Suns

Poleg omenjenega tekmovanja bodo Domžalčani sodelovali na obeh domačih frontah (prvenstvo, pokal) in v pred kratkim ustanovljenem Sixt Alpe Adria Cupu.

November bo v Domžalah zelo vroč
"Začenja se najzanimivejša sezona Helios Sunsov do zdaj in zagotovo najboljša po letu 2007, ko so Sunsi osvojili naslov državnega prvaka. V Fibinem evropskem pokalu je Helios v najatraktivnejši in najtežji skupini, kar pomeni, da bo november v Domžalah zelo vroč, čakajo nas tri vrhunske domače tekme. Cilj je, da pridemo v drugi krog Fibinega pokala. In to čeprav igramo s klubi, ki imajo proračune vsaj trikrat večje od našega in večje od katerega koli slovenskega kluba,
" je dejal Aleš Klavžar, predsednik kluba Helios Suns. Nasprotniki Domžalčanov v Fibinem pokalu bodo poljski Turow Zgorzelec, latvijski Ventspils in litovski Pieno Zvaigzdes.

Martens je vesel novega regijskega tekmovanja
Gerald Martens
, predstavnik lastnika Heliosa in predsednik Alpe Adria Cup Association, pa je povedal nekaj več o Alpe Adria Cupu: "Veseli smo, da smo v zadnjih osmih tednih močno delali na tem, da imamo danes nov mednarodni pokal, ki je zapolnil nekolikšno praznino tega dela Evrope. Letos je šele začetek, tekmovanje bo vsako leto večje in bolj prepoznavno. 1. in 2. marca je predviden Final four turnir v Domžalah, tudi v tem tekmovanju pa nas čakajo tekme z nekaj najboljšimi ekipami iz Avstrije, Hrvaške, Slovaške in Slovenije."

Okorn: Ne smemo pasti v luknjo zaporednih porazov
Trener Helios Sunsov Gašper Okorn pa se zaveda, da nastopanje na štirih frontah zahteva preudarnost. "Urnik je povsem napolnjen, tako da moramo biti izjemno pametni. V slovenski ligi bomo poskušali normalno priti do prvih treh mest, preskočili bomo prva dva kroga pokala Spar in nato poskušali priti čim dlje. Seveda moramo v Sixt Alpe Adria Cup priti v vrh. Kar zadeva Fibin pokal – jasno mi je, kdo so nasprotniki, cilj pa je, da smo 2. v skupini. V Domžalah zagotovo nobeni izmed teh treh ekip ne bo lahko. Med sezono moramo paziti le, da ne pademo v rezultatsko luknjo nekaj zaporednih porazov," opozarja Okorn.

Zagorac: Nepremagljivih ni
"Včerajšnje novice o uvrstitvi v Fibin evropski pokal smo bili vsi igralci zelo veseli, skupina je zelo atraktivna. Nobeden izmed nasprotnikov ni nepremagljiv. Zagotovo bodo vzponi in tudi padci, a želimo si dober zaključek sezone. Smo ambiciozni, imamo talent in veselimo se že prve tekme 17. oktobra, saj želimo pokazati, da smo iz pravega testa in da smo povezana ekipa,"
pa je odziv ekipe komentiral kapetan Helios Sunsov, Željko Zagorac.

Vodstvo kluba je še razkrilo, da se je Sunsom na treningih pridružil dobro znani slovenski reprezentant, Miha Zupan. Ali bo tudi v nadaljevanju igral za Domžalčane, še ni znano.