Matej Avanzo, ki se je nekaj ur prej vrnil iz Münchna, je izčrpno odgovarjal na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Matej Avanzo, ki se je nekaj ur prej vrnil iz Münchna, je izčrpno odgovarjal na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska delegacija je v Münchnu prepričala delegate Izvršnega odbora Fibe Europa, da ji je zaupala organizacijo največjega športnega dogodka v obdobju samostojne Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odmevi po dodelitvi EP-ja 2013 Sloveniji

Direktor članskih reprezentanc pri KZS-ju je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice. "Nad EP-jem 2013 so navdušeni, nekateri so celo potočili solzo ali dve, saj to upravičeno čutijo tudi kot svoj uspeh. Menim, da gre za uspeh slovenske košarke, reprezentantov in navijačev. Naš nekdanji kapetan Rašo Nesterović me je v zadnjem mesecu poklical vsaj 50-krat. Navdušen je nad razpletom, škoda le, da ga ne moremo prepričati o tem, da bi znova oblekel zeleno-beli dres," je opisal odziv slovenskih reprezentantov na veselo novico iz Münchna.

Avanzo si noče lastiti preveč zaslug za organizacijo prvenstva, ampak je raje čestital generalnemu sekretarju KZS Iztoku Remsu: "Zadal si je cilj, sanjal in - dosanjal. Ko se je KZS-ju priključil še novi predsednik Roman Volčič, ki je usmerjen tržno, sodobno in je dojemljiv za nove ideje, je šlo vse skupaj šlo še lažje!"

Bralce MMC-jevega portala je najbolj zanimalo, v katerih mestih bo potekala prvenstvo in kje bo Slovenija igrala predtekmovanje po skupinah: "To za zdaj še ni jasno, bomo pa z vsemi zainteresiranimi občinami še letos začeli pogovore in pogajanja, nato nadaljevali s podpisi pogodb o sodelovanju in seveda tudi jasno opredelili garancije za nove objekte. V igri so tako Celje, Maribor, Ptuj, Novo mesto, Koper in Jesenice, morda pa se vključi še kdo!"

Zakaj ima Ptuj prednost pred Mariborom? Bo Košarkarska zveza še prosila Saša Vujačiča, naj igra za reprezentanco? Tudi to je bila tema klepeta. Preberite si ga!

Žreb predtekmovalnih skupin bo verjetno decembra 2012 (morda v Postojnski jami), takoj zatem naj bi se začel prvi val prodaje vstopnic. Avanzo zagotavlja, da bo določen del vstopnic dosegljiv tudi tistim s plitvejšimi denarnicami.

Odmevi po dodelitvi EP-ja 2013 Sloveniji