Matt Walsh je imel v Evroligi povprečje 17,3 točke. Foto: EPA
Matt Walsh je imel v Evroligi povprečje 17,3 točke. Foto: EPA

"Očitno je dobil dobro ponudbo. V torek zvečer ga ni bilo na treningu, o tem pa ni nikogar obvestil. Ker je enostransko razdrl pogodbo, mu ne bomo izdali izpisnice. Želimo se pogovoriti z njim, a se ne oglaša na telefon," je za MMC povedal tiskovni predstavnik košarkarjev Olimpije Matevž Zupančič.

So bile tudi v tem primeru vzrok odhoda denarne težave Uniona Olimpije? "Ne bi rekel, imamo minimalen dolg do njega in to ne bi smel biti razlog za odhod. Tudi v največjih evropskih klubih se to dogaja. Dvomim, da bo v Arisu lahko igral, najprej bo moralo primer razsoditi sodišče!"

Trener Jure Zdovc je nad razpletom in zlasti nad odnosom ameriškega branilca, ki je v Tivoli prišel pred letošnjo sezono, zelo razočaran. Matevž Zupančič: "Prej nismo imeli nobenih težav z njim. Morda je bil malo samosvoj, ampak pri takšnih igralcih je to normalno."

Kakor koli, Union Olimpija, ki je imela zlasti po prihodu Sanija Bečiroviča pred sezono 2009/10 velike ambicije, je zdaj tako oslabljena, da bo težko osvojila slovenski pokal in državno prvenstvo. Walsh je bil prvi strelec ekipe, v Evroligi je na devetih tekmah dosegal po 17,3 točke.