Helena Boada Xairo je še v postopku pridobivanja državljanstva. Foto: MMC RTV SLO
Helena Boada Xairo je še v postopku pridobivanja državljanstva. Foto: MMC RTV SLO

Izbrana vrsta se bo prvič zbrala v nedeljo. V primerjavi z lanskimi kvalifikacijami bo na pripravah sodelovalo pet debitantk: Rebeka Abramovič, Eva Lisec, Živa Macura, Sara Meden in Klara Zupančič, po letu dni premora se v izbrano vrsto vrača Ana Ljubenović. Na pripravah v Mariboru ne bo Helene Boada Xairo, ker je še v postopku pridobivanja državljanstva in so možnosti, da bi za Slovenijo zaigrala v teh kvalifikacijah, minimalne. Tako se bo omenjena igralka reprezentanci pridružila le, če bo znano, da bi junija lahko zaigrala za slovensko izbrano vrsto.

Članska reprezentanca bo v Mariboru ostala do sobote, nato pa se bo po prostem tednu spet zbrala v Zrečah, ko bo odigrala prve tri pripravljalne tekme. V sredo, 22. maja, se bodo Slovenke pomerile z Belgijo, v soboto in nedeljo pa še z Makedonijo. Zadnji del priprav bodo opravile v Kranjski Gori, kjer jih pred odhodom v Bolgarijo (5. junij) čakata še tekmi proti Portugalkam.

Slovenske košarkarice bodo prve kvalifikacije za EP 2015 začele v petek, 7. junija, ko jim bo v Samokovu nasproti stala Bolgarija, dan pozneje pa še Švica. V polfinale kvalifikacij bo napredovala le najboljša reprezentanca skupine.

Seznam igralk: Rebeka Abramovič (Athlete Celje), Maja Erkić (Rivas Ecopolis, Špa), Lea Jagodič (Fila San Martino, Ita), Tina Jakovina (Triglav), Eva Lisec (Athlete Celje), Ana Ljubenović (Interclub Milje, Ita), Živa Macura (Athlete Celje), Sara Meden (Subrina Ilirija), Teja Oblak (Athlete Celje), Martina Osterman (Mladi Krajišnik, BiH), Sandra Piršič (Villeneuve d'Ascq, Fra), Eva Rupnik (Ježica), Tina Trebec (Slovanka, Češ), Živa Zdolšek (Triglav), Klara Zupančič (Grosuplje).