Kako se bo končal 'drugi del LeBronove odločitve'? Foto: EPA
Kako se bo končal 'drugi del LeBronove odločitve'? Foto: EPA
Dan Gilbert
Dan Gilbert je zdaj pripravljen pozabiti na vse zamere. Foto: Reuters

James se je leta 2010 v vročem in dolgem poletju odločil, da po sedmih sezonah zapusti Cleveland in "svoj talent odnese v Miami". LeBron James je podpisal šestletno pogodbo, z možnostjo, da jo prekine po četrti sezoni. V novi sredini je bil zelo uspešen, saj je Miami vselej popeljal v finale, dvakrat pa je osvojil naslov.

Predčasno prekinil pogodbo
Letos je bil Miami v finalu proti San Antoniu popolnoma nemočen (4:1), James pa se je odločil, da unovči klavzulo v pogodbi in potipa dogajanje na trgu. Večina strokovnjakov je bila sprva prepričanih, da gre le za taktično potezo in bo na koncu ostal na jugu ZDA. Zadnje dni pa se zdi, da počasi raste tudi verjetnost, da si poišče nov klub.

Porazi prinesli veliko visokih izborov
Ali pa se celo vrne v prvega. Vse več je govoric, da je v igri spet Cleveland. Ta je po njegovem odhodu imel bridka leta, a veliko porazov so ekipi iz Ohia prinesli veliko visokih izborov na naboru. Prvi izbor leta 2011 Kyrie Irving je pred dnevi podpisal novo petletno pogodbo, letos so Cavsi kot prvega izbrali Andrewa Wigginsa.

Gilbert po štirih letih umaknil pismo
Jamesov agent Rich Paul se je pred kratkim srečal z lastnikom Clevelanda Danom Gilbertom, ki si po letih zamere spet želi Jamesa. Gilbert odhoda štirikratnega dobitnika MVP-nagrade ni dobro sprejel. V prvem odzivu je v jeznem pismu to označil kot "izdajstvo, sebično potezo in izdajstvo." Hkrati je bil prepričan, da bo Cleveland osvojil naslov brez LeBrona, ta pa ne bo nikoli prvak. Gilbert seveda ni imel prav, zdaj pa je po štirih letih to pismo umaknil s klubske spletne strani, kar kaže, da je na odnosu James-Cleveland res prišlo do otoplitve. Jamesa na Ohio vežejo tudi družinski dejavniki, ne nazadnje je bil rojen v tej zvezni državi, v mestu Akron.

Pat Riley že povlekel prvo potezo
Pri Miamiju so prepričani, da bodo zvezdnika zadržali. Predsednik Pat Riley se bo z Jamesom srečal še ta teden, pred sestankom pa je že povlekel prvo potezo: v klub je pripeljal Josha McRobertsa in Danny Grangerja, s čimer naj bi prepričal Kralja, da ostane del Vročice. V igri za LeBrona Jamesa so tudi številni drugi klubi, ameriški mediji najpogosteje omenjajo še LA Lakerse in Houston.