Marcin Gortat odhaja v Washington, ki je tako ob mladem zvezdniškem dvojcu Wall - Beal dobil tudi konkretno pomoč pod košem. Foto: EPA
Marcin Gortat odhaja v Washington, ki je tako ob mladem zvezdniškem dvojcu Wall - Beal dobil tudi konkretno pomoč pod košem. Foto: EPA

V izmenjavi igralcev so se izkušenemu poljskemu centru (najbolje plačani igralec v ekipi pred Dragićem) pridružili še NBA-prvak z LA Lakersi Shannon Brown ter mlada branilca Kendall Marshall in Malcolm Lee.

V zameno so Sonca, ki očitno gradijo ekipo za prihodnost in bodo letos najverjetneje pri dnu Zahodne konference, dobila centra Emeko Okaforja, še pomembnejši pa je Washingtonov "zagotovljeni" izbor v prvem krogu prihajajočega nabora leta 2014.

Phoenix bo prihodnje leto tako lahko na naboru izbral kar štiri igralce. Phoenix je bil v lanski sezoni z razmerjem zmag in porazov 25-57 daleč od končnice. Veliko vprašanje je, ali bo letos kaj drugače. Okafor, v sezoni 2004/05 novinec leta, je zaradi težav z medvretenčnim diskom v vratni hrbtenici izven pogona za nedoločen čas.

Košarkarji New Yorka so v zadnji pripravljalni tekmi pred torkovim začetkom nove sezone v domačem Madison Square Gardnu izgubili proti Charlottu s 83:85. Beno Udrih je v osmih minutah in pol dosegel po dve točki in dve podaji ter tri skoke.

Umrl legendarni Bill Sharman
V 87. letu starosti je preminil legendarni košarkar Bill Sharman, ki je bil tudi trener ekipe Los Angeles Lakers. Z ekipo Boston Celtics je osvojil štiri naslove prvaka NBA, z LA Lakers pa je osvojil še naslov kot trener, prvega za ekipo po selitvi iz Minneapolisa v Los Angeles. Sharman je eden izmed zgolj treh članov Hrama slavnih, ki je bil vanj umeščen kot trener in igralec; to je uspelo še Johnu Woodenu in Lennyu Wilkensu.