Božidarj Maljković je bil vesel, ko je izvedel, da bo še naprej vodil Slovenijo. Foto: Reuters
Božidarj Maljković je bil vesel, ko je izvedel, da bo še naprej vodil Slovenijo. Foto: Reuters
Matej Avanzo
Matej Avanzo je pojasnil okvirni načrt reprezentance za poletje 2012. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Saj nismo praktično nikoli imeli vseh najboljših v ekipi, pa so Slovence vedno nagnali, pa so imeli naši boljše rezultate, kaj se sedaj tako ščiti Božeka? Sploh ne vem, kaj imajo tukaj za debatirat, Božo, adijo!

Komentar uporabnika tuditi
Maljković dobil zaupnico

Strokovni svet Košarkarske zveze Slovenije je na novembrski seji obravnaval poročila obeh članskih reprezentanc in mlajših selekcij, danes pa je to poročilo preučil se izvršni odbor in se odločil, da bo na čelu slovenskih košarkarjev še naprej Maljković. Ko je srbski strokovnjak sedel na slovensko klop, so številni pričakovali medaljo z evropskega prvenstva v Litvi ali vsaj uvrstitev na olimpijske igre, kar pa slovenski reprezentanci ni uspelo.
Maljković: Skupaj smo na dobri poti
"Vesel sem, da mi je Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije izkazal zaupanje in prepoznal, da smo skupaj na dobri poti. Z vsemi svojimi močmi bom poskušal reprezentanco pripraviti tako, da bo ta dosegla čim boljše rezultate, o tem, kakšni bodo cilji, pa bomo še govorili z možmi na zvezi. Trudil se bom, da bom vrnil zaupanje tistih, ki so mi ga izkazali in slovenskim navijačem, ki si to zaslužijo, poskušal zagotoviti čim več radosti. Prepričan sem, da bomo v naslednjih akcijah, še posebej v letu 2013, ki je najpomembnejše, naredili še boljšo ekipo, ki bo igrala še kakovostnejšo igro, več o vsem, kar nas čaka in kar si želimo, pa bomo lahko spregovorili kasneje. Komaj čakam, že prav nestrpen sem, da spet začnem delati s slovenskimi igralci, predvsem mladimi, ki jih vedno bolj smatram kot za svoje otroke," je poudaril Maljković.

Cilj ni bil dosežen zaradi objektivnih razlogov
"Na današnji seji je poleg drugih zadev IO obravnaval tudi poročilo strokovnega sveta o delu vseh reprezentanc, in to, kar večino najbolj zanima, tudi o delu in rezultatih moške članske reprezentance. Po analizi vseh skupaj in po precej obširni debati je IO sprejel sklep, da se nadaljuje z obstoječim selektorjem in da se zastavi načrte za prihodnje, da se potegne nauke iz obstoječe zgodbe ter da se v največji meri nadaljuje v leto 2012 in naprej," je povedal predsednik KZS-ja Roman Volčič, ki je še dodal, da slovenska ekipa ni dosegla tekmovalnega cilja, a to zaradi objektivnih razlogov, ki se skrivajo v odpovedi nekaterih ključnih igralcev.


Kljub številnim odpovedim košarkarjev pred nekaterimi največjimi turnirji pa v prihodnje vodilni na KZS-ju ostajajo optimistični. Zavedajo se, da je EP na domačih tleh dodaten motiv za vsakega igralca, ki čuti pripadnost reprezentanci, predsednik Volčič pa je prepričan, da bo teh odpovedi v prihodnosti manj. S tem ko se Slovenija ni uvrstila na olimpijski turnir, ostaja brez večjega tekmovanja v prihodnjem koledarskem letu. To je bilo eno izmed ključnih vprašanj, a v tej smeri na KZS-ju že razmišljajo.

Poleti tritedenske priprave in turnir v Ljubljani
"S tem vprašanjem smo se v zadnjih tednih, tudi mesecih veliko ukvarjali. Najprej smo želeli počakati na to, da tudi uradno dobimo evropsko prvenstvo do 20 let. Cilj je, da po končanem EP-ju, ki bo v Sloveniji med 12. in 22. julijem, naredimo neki tritedenski cikel priprav, ki naj bi se končal do 15. avgusta. Merimo namreč na pripravljalne tekme z reprezentancami, ki 15. avgusta začenjajo kvalifikacije za EP v Sloveniji. Naša želja je organizirati en močen turnir v Ljubljani, prioritetno spet z ekipami nekdanje skupne države," je dodal direktor reprezentanc Matej Avanzo, ki je izpostavil, da vodstvo čakajo tudi pogovori s slovenskimi igralci, ki kandidirajo za dres z državnim grbom, nobenemu košarkarju pa ne želijo zapreti vrat reprezentance.

59-letni strokovnjak ima s Košarkarsko zvezo Slovenije podpisano pogodbo do EP-ja v Sloveniji leta 2013. Prekinitev pogodbe ne bi bila poceni in prav to naj bi bil eden glavnih argumentov, da Maljković ostaja na vročem stolčku.

Saj nismo praktično nikoli imeli vseh najboljših v ekipi, pa so Slovence vedno nagnali, pa so imeli naši boljše rezultate, kaj se sedaj tako ščiti Božeka? Sploh ne vem, kaj imajo tukaj za debatirat, Božo, adijo!

Komentar uporabnika tuditi
Maljković dobil zaupnico