Košarka
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
John Kundla
25. april 1952 v Minneapolisu. Lakersi so četrtič osvojili naslova prvaka v Ligi NBA in Kundla se je znašel na ramenih svojih varovancev. Foto: AP

Dodaj v

Prvi trener LA Lakersov umrl v 101. letu starosti

Izbran v skupino desetih najboljših trenerjev vseh časov
24. julij 2017 ob 11:05
Minneapolis - MMC RTV SLO, STA

Legendarni John Kundla, ki je ekipo Minneapolis Lakers pripeljal do petih naslovov prvaka v Ligi NBA, je umrl v nedeljo v domu za ostarele v domačem mestu Minneapolisu. Star je bil 101 leto.

"V imenu celotne Lakers organizacije želim izraziti globoko žalost ob smrti Johna Kundle. Igral je pomembno vlogo v zgodovini naše ekipe. Ni bil le trener, ki mu je uspelo priti v Hišo slavnih, temveč tudi legenda, ki nam je pomagala osvojiti pet naslovov prvaka. Bil je izjemen človek in tako se ga bomo tudi spominjali," je v izjavi za javnost povedala predsednica LA Lakersov Jeanie Buss.

Kundla je Lakerse prevzel leta 1948, ko je imel 31 let. Takrat mu je uspelo podpisati pogodbo s slavnim centrom Georgeom Mikanom, ki je ekipo popeljal do petih prstanov. Prav Kundla in Mikan sta začela tradicijo uspehov in jo po selitvi v Los Angeles nadaljevala s številnimi zvezdniki, kot so Wilt Chamberlain, Jerry West, Magic Johnson in kasneje Kobe Bryant ter Shaquille O'Neal.

Leta 1995 je bil Kundla sprejet v košarkarsko Hišo slavnih, leto kasneje, ko je Liga NBA praznovala petdesetletnico svojega obstoja, pa je bil imenovan v skupino desetih najboljših trenerjev vseh časov. Svojo uspešno in dolgoletno kariero je zaključil kot trener na univerzi v Minnesoti.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo