Košarka
"Kar se tiče nekih domnev, mislim, da so tukaj pristojni organi za to, da kaj ugotovijo. Jaz sem za to pogodbo prvič slišal zdaj od vas. In verjamem, da je to neka neslana šala. Luka je polnoleten in odgovarja sam zase. Jaz se v te stvari se ne želim in se tudi nisem nikoli vmešaval," je v torek dejal Saša Dončić. Foto: BoBo

Saša Dončić se je sestal z Djurićem, a zanika kakršno koli vpletenost v afero

Dončić: Očitno je nekdo zlorabil posnetek
16. avgust 2018 ob 19:42,
zadnji poseg: 16. avgust 2018 ob 19:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

TV Slovenija je pridobila posnetek, v katerem Saša Dončić govori, da bo naredil vse, da bi agenta Billa Duffyja odstranili od Luke Dončića.

Novopečeni član Dallasa je junija izvedel, da je neki moški po imenu Slavko Djurić med ameriškim agentom Charlesom Briscoejem in ljudmi, ki so se predstavili kot njegovi starši, uredil sestanek. Tam naj bi Briscoe dobil pogodbo, v kateri sta bila očitno ponarejena podpisa ter fotokopija Lukove izgubljene osebne izkaznice. Lukova mati Mirjam Poterbin je zato vložila ovadbo zoper neznanega storilca. V njej ni izključila možnosti, da je v posredovanje vpleten njen nekdanji partner Saša Dončić, s katerim sta v slabih odnosih. Saša Dončić je že v torek zanikal kakršno koli odgovornost za prevaro, ni bil pa prepričan, ali se je kdaj srečal z Djurićem. TV Slovenija je pridobila posnetek njunega pogovora.

"Pozdravljeni, sem Saša, oče Luke Dončića. Tukaj sem s Slavkom, svojim dobrim prijateljem. Storil bom vse, kar lahko, da bi Billa Duffyja odstranili od Luke Dončića," je v pogovoru z Djurićem dejal Saša Dončić. V četrtek je za TV Slovenijo povedal, da se je z Djurićem, ki sicer živi v Kanadi, srečal le enkrat, lani, pogovor pa se je večinoma vrtel okoli razvoja mladih igralcev, a dotaknila sta se tudi zastopanja sina Luke. Ne skriva pa, da ne odobrava sinovega agenta.

Dončić: Očitno je nekdo zlorabil posnetek
"V vsem tem pogovoru me je prosil, ali lahko posnamem neko izjavo, ker se jez ne strinjam s tem in ker mi ni bilo všeč, da je bil Duffy agent. Sem rekel, zakaj pa ne. V principu sem ga prosil, naj mi pove, na kakšen način. Verjetno sem tudi jaz v tem posnetku malo naiven, da rečem, očitno ga je kdo zlorabil …"
pravi Saša Dončić.

Slavko Djurić medtem priznava, da je želel posredovati pri menjavi agentov, a po legalni poti: "S Sašo Dončićem sem se srečal le enkrat, julija, nato sva še nekajkrat govorila po telefonu. Ko sem spoznal, da Saša nima pravega vpliva, sem navezal stik z Lukovo materjo. Tudi Saša mi je rekel, da se s tem bolj kot sam ukvarja ona." Poterbinovo je nagovoril na košarkarski tekmi v Beogradu marca letos, vendar za ponujeno marketinško sodelovanje ni izkazala zanimanja, zato je odnehal, zatrjuje.

"Nikoli se nisem osebno srečal s Charlesom Briscoejem, govorila sva le po telefonu. Preprosto ni res, da je prišel v Evropo, da sva se sestala in ne vem kaj še. To so popolne laži. Gospa, nimam nobenih ponarejenih dokumentov ali osebnih izkaznic, ničesar ne vem o tem," je Djurić pristavil za TV Slovenija. Da Dončić nima nič s ponarejanjem podpisov na pogodbi, je zatrdil tudi posrednik Duško Drlačić, ki je Djuriću uredil kontakt Saše Dončića.

VIDEO
Saša Dončić zanikal vpletenost v prevaro
Sabina Zonta in Tina Hacler, Televizija Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
Picasso
# 16.08.2018 ob 20:10
+ Če mislite da je S.Dončič vpleten
- Če mislite da nima nič s tem
Pa da vidimo hahaha
sas
# 16.08.2018 ob 20:10
Pred nekaj dnevi je izjavljal; " ... Ob tem še dodaja, da imena Slavko Djurić ne pozna ..."
Danes; " ... Pozdravljeni, sem Saša, oče Luke Dončića. Tukaj sem s Slavkom, mojim dobrim prijateljem ..."

hahaha
Bošty
# 16.08.2018 ob 20:25
Še vedno je veliko mutnega tukaj, samo eno je jasno. BDA je top 3 svetovna agencija za basket in lastnik te agencije Bill Duffy je top 3 svetovni agent. Poleg tega pa imajo še ogromno izkušenj s slovenskimi igralci. Oba Dragiča, pred njima Nesterović, Smodiš, Lakovič. Kokoškova isto zastopa Duffy. Logično in normalno je, da je Lukatovaa izbrala najboljšega agenta pri katerem ni nobenih mučk in kjer je vse na papirju. Če Saša hoče, da Luka zamenja agencijo in ni zadovoljen z Duffyjem je to že takoj zelo sumljivo.

Zakaj bi namesto najboljšega agenta, ki osebno pozna vse GM-je v NBA, Luka izbral nekega mutnega neznanega agenta, ki ga noben ne pozna? Tukaj je razlog lahko samo to, da bi Saša preko tega nekaj zaslužil. In če želi zaslužiti tako, da sinu priskrbi nekega sumljivega agenta, je to zame dokaz, da je mama Mirjam ravnala pravilno in ima tukaj v celoti prav. Luka ima ogromno srečo, da ni poslušala Sašota in da je izbrala pravega agenta, ki mu ga je verjetno priporočil Goran Dragič. Če bi poslušala Sašota bi pa verjetno Luka danes bil brez denarja in bi igral za Srbijo.
bittkonj
# 16.08.2018 ob 20:10
No ja mogoče pa ata le ni toliko nedolžen...samo škodo se dela za Luko!!
ŽogaJEokrogla
# 16.08.2018 ob 20:28
Večina komentatorjev je namreč udrihala po mami in hvalila očeta.

Ja, to je bila največja komedija pod tole novico

http://www.rtvslo.si/sport/kosarka/mati-luke-doncica-ovadila-ponarejevalca-svojega-in-sinovega-podpisa/463241#comments

Ko sem jaz napisal, da je smešno, da so vsi na strani očeta, čeprav nimajo pojma o ozadju cele zadeve, so me pa Sašotovi forumski odvetniki takoj napadli, da naj bom tiho. Me prav zanima kako bodo zdaj obrnili celo zadevo. Več kot očitno je Sale tukaj zelo sumljiv in mislim da ima Luka veliko srečo, da ima mamo, ki skrbi za njegove interese, ne pa za svoj denar.
mike_casper
# 16.08.2018 ob 20:16
Ka pa vem Sašo. Ok, je tvoj sin, rad bi na nek način torej kaj tud dal v svoj žep pri vsem skup. Samo jeb**** svojemu sinu boš pa ja želel samo dobro. Ne pa neka sumljiva posla. Zdaj če ni pač vse tk ko bi moglo bit al pa če misliš škodo delat pol tace stran. Mali je dragulj. Ščiti ga!!! Pa magar ti na koncu osrane sam šecza sendvič pa sok.
jasej1
# 16.08.2018 ob 20:14
Neverjetno, sploh ne vem, kaj se ima Saša za vtikat v to, kdo je agent od Luka. Očitno pa ni ravno slab, glede na to, da je njegova športna pot dobra, pri Realu je igral velik, prišel v praktično najboljši možen klub (za njegov razvoj) v NBA... Skratka, že to, da bi on naredil vse, da se mu zamenja agent, je sumljivo.
tuditii
# 16.08.2018 ob 20:12
A niste eni še v torek trdili, da je mama vsega kriva, kaj pa sedaj??

So vam te balkanske igrice in Sašom na čelu malo odprle oči ali si boste še kar lagali. Oče pa tak, bulšit!
Drncl
# 16.08.2018 ob 20:13
Res, sama neka balkanska posla vejejo iz tega, čisto nič drugega...
Marko32
# 16.08.2018 ob 21:10
Hahaha 2 dni nazaj pa tule cel forum pljuvanja po mami Luke.
Martelanc
# 16.08.2018 ob 20:40
Obstaja jed po imenu Bosanski lonac. Tole balkansko mineštro pa bom poimenoval Srbski lonac z glavnim mastrrchefom Sašo D. Vzamem nazaj kar sem napisal pred dnevi na to temo in se javno opravičujem Mirjam Poterbin.
Henrik
# 16.08.2018 ob 20:53
Pri nas so povsod balkanska posla ... V fuzbalu, v košarki ... Ogabno.
hepat1t1s
# 16.08.2018 ob 21:28
Če se ne motim je pred tedni Saša v javnosti objavil neko pismo sinu, v katerem se mu javno opravičuje za nekatera dejanja. Takrat se mi je vse skupaj zdelo brez konteksta in tudi čudno... Mislim, da se celotna situacija s pismom navezuje prav na to afero. Kakšno je vaše mnenje "kavčarji"?
gutty
# 16.08.2018 ob 21:55
A ni 2 dni nazaj rekel, da ga ne pozna?
Bivši uporabnik
# 16.08.2018 ob 21:22
Dejte se mal umirit, pa ne delajte zaključkov na holjadri.
Dva dni nazaj ste hotel linčat mamo, zdaj pa fotra. Počakajmo na rezultate preiskave, pa bomo videli.
Sale ma svojo računico, Mirjam pa verjetno ravnotako svojo. Škoda bi bila, da bi starca na najbolj primitiven način Luki uničila kariero. Se je vse prevečkrat dogajalo, da so starci mladih zvezd zaradi 7+ mestnih številk zblazneli in posrali vse, kar je otrok ustvaril. Pa naj gre za šport, glasbo, film...

Luka naj čimprej pridobi relevantne reference in posrkrbi sam zase. Vseeno pa verjamem, da je dovolj bister, da že zdaj ve kaj dela.
overload
# 16.08.2018 ob 21:01
Ja, ko sem pa jaz to napisal pod komentarje v prvi novici, mi je pa admin direkt zbrisal komentar...
lukace5
# 16.08.2018 ob 20:55
Uff, tole je pa presenecenje. Res si nisem mislil da bi Sale imel pri tem kaj zraven ampak izgleda, da je res odigral doloceno vlogo. Ne vemo natancno kaj in kako ampak dejstvo je, da je v prejsnji izjavi lagal in je zato sedaj vse skupaj se slabse zanj. Tole je bilo res neumno od njega in upam, da vsaj sedaj govori po resnici da ni imel nic s tistimi ponarejenimi dokumenti. Slabo je tole...
infostriker
# 16.08.2018 ob 20:50
"Kar se tiče nekih domnev, mislim, da so tukaj pristojni organi za to, da kaj ugotovijo. Jaz sem za to pogodbo prvič slišal zdaj od vas. In verjamem, da je to neka neslana šala. Luka je polnoleten in odgovarja sam zase. Jaz se v te stvari se ne želim in se tudi nisem nikoli vmešaval," je v torek dejal Saša Dončić."

Lahko napišem samo: LoL :)
Yanez
# 16.08.2018 ob 22:14
Že tako mi Sale nikoli ni bil všeč. Ne kot igralec, ne kot prepotenten sokomentator. Pika na i je bila njegova kandidatura za poslanca pri Desusu na zadnjih volitvah, kjer je več kot očitno hotel izkoristiti sinovo popularnost v politične namene. Na srečo mu niti penzionisti niso nasedli.
Sedaj s to afero pa se mi je dosmrtno zasrral. In ne samo meni...
MJ-23
# 16.08.2018 ob 22:34
Pa ste je toliko cvilili vsi skupaj, ko so Luko oznanjali s Srbom.

Zakaj pa žališ in zaničuješ Lukovo mamo? Brez slovenske matere in odraščanja v slovenskem okolju ni vrhunskih košarkarjev. To tudi Goran Dragič dobro ve. Mislim da se bo moralo več Srbov sem preselit in poročit s Slovenkami, če bojo želeli, da bojo njihovi otroci nekoč prvaki. Samo srbska kri je dokazano premalo za naslov prvaka. :D
ozi
# 16.08.2018 ob 21:51
@yanez, ko sem še v času eura pisal o tem, da lukova mama prava MAMA in da ve kaj počne, so pljuvali vsi po dolgem in počez in fotra kovali med zvezde. luka je mlad poba, do še pred nekaj leti večina slovencev sploh ni vedela, da obstaja. drugi pač. upam, predvsem v lukovo dobro, da grde družinske zdrahe uredijo mimo pressa in javnosti.
makoshark
# 16.08.2018 ob 22:20
mangrooooo
Dejstvo je, da je oce najbolj zasluzen za to, da je Luka to kar je.

Sem pa mislil, da je najbolj zaslužen Luka. Očitno se motim in fotri rihtajo dobre službe sinovom tudi v košarki ...
foxhunt
# 16.08.2018 ob 21:56
se 2 dni nzaj ste vsi zagovarjali ta starega in napadali mamico od Luke. In to brez poznavanja ozadja.
Ni vse crno belo in ta stari nima cistih rok pri tej zadevi. Balkanska posla.
RJSlo
# 16.08.2018 ob 20:21
No ja. "Kar se tiče nekih domnev in nakladanj, da meni denar smrdi. To sploh ni res in tega nisem nikoli izrekel. Če pa sem to že kdaj izrekel, sem pa mislil na nekaj drugega, ker sem malo naiven pa to: Ponavljam, denar mi ne smrdi."
por
# 16.08.2018 ob 22:22
@somebody_87
Srbska posla... Čakaj, čakaj? A zdaj pa je stari od Dončića kar od enkrat Srb? Nekaj časa nazaj to ni veljalo... Tipična slovenska dvoličnost.

A sedaj boš pa slovencem odvzemal pravico, da se grejo srbska posla al kako? :D
čak mal noris
# 17.08.2018 ob 07:32
"Nimam pojma, kdo je ta moj, drugače dobri prijatelj"!
mikic007
# 16.08.2018 ob 23:26
Pri neki obskurni aferi se vklopi cel slovenski raziskovalno novinarski aparat in zgodba takoj dobi obrise. Pri bankah, tajkunih, korupciji merjenj v milijardah, dobivamo transkripcije PR oddelkov. Narobe svet...
ivan*drago
# 16.08.2018 ob 21:39
bogi luka, še dobro začel ni igrat pa se že začenjajo spletke.
nezdaj
# 16.08.2018 ob 22:37
Z alkoholiki je pač vedno tako, ne glede na poreklo ali spol. Je pa seveda to fora v mladosti in kot sem zapisal že v enem izmed prejšnjih člankov; dekleta na splošno rade skačejo za takšnimi. V tem primeru pa še vse sreča za vpletenega otroka, ker vsaj za enkrat zgleda kot da se mu je uspelo izmazati iz tega. Bojim se samo, da bodo ob vsem tem denarju za njim prišli še tisti slabi geni in da se bo na koncu tudi njemu uspelo zapiti ali nekaj podobnega. Ampak upam da vidi sedaj tudi iz očetovega primera, da pitje alkohola ni ravno najboljša ideja za športnike, ker jim umrejo še tisti zadnji nevtroni ki jih premorejo. Pa ogromno sreče in predvsem pameti.
Marko32
# 16.08.2018 ob 21:12
Bwahaha, to si pa ne bi mislili

I told you so...
bojfab
# 16.08.2018 ob 22:07
"Vseeno pa verjamem, da je dovolj bister, da že zdaj ve kaj dela." ... hmmm ... da pomislim ... Baja Mali Kninđa, pa to. Nisem ravno prepričan.
tuditii
# 17.08.2018 ob 08:58
Po mnenju Saše Dončiča je Duffy slab agent, ki ga je potrebno menjati.

Pa gremo lepo od začetka: ko je bil Luka star 14 let mu je Saša pridobil agente ala Alvaro Tor, Mirko Miličević in Predrag Jovičević (nekoč nogometaš Olimpije, smešno da nogometaš deluje v košarki). Tile trije nimajo enega resnega klienta, praktično nič resnega v košarki.

Mirjam je to hitro uvidela in Luka je menjal agenta in šel k agenciji BDA katero vodi Duffy. Duffy nekaj pomeni v košarki eden bolj znanih agentov, torej na res visokem nivoju delovanja.

Saša Dončič je seveda spet želel nekaj po svoje in deloval z ljudmi, ki spet nimajo nobene veljave v košarki razen mutna balkanska posla. Drlačić, Durić in podobni.

Ne bomo pa seveda o tem, da je Saša trdil kako teh ljudi ne pozna, da so to neke šale, da bi lahko snemali film butec in butec ter podobno zgleda sam ni kaj prida inteligenten in se je hitro ujel v past, ki se ji reče LAŽ!

Mirjam, katero so nekateri kritizirali, pa je sinu omogočila lep razvoj pri Realu, skrbela za njega, fant je razvijal v miru svoj talent, osvojil vse v Evropi, odšel v NBA, ima dobrega agenta,...torej kaj lahko njej sploh kdo očita?
infostriker
# 16.08.2018 ob 20:42
Jz bi ga tožil, fotr gor ali dol!
mangrooooo
# 16.08.2018 ob 21:32
@tuditii

Zakaj Lukace5? A nam, ki nismo ravno na tekocem, pojasnis to?
Albert
# 17.08.2018 ob 10:24
"Kaj pomeni biti dober oče? Zdaj vem odgovor na to vprašanje. Nikdar nisem bil perfekten! Veš, da sem bil na večer nabora v Ljubljani, ne ob tebi. Oba veva, zakaj, a naj bo to najina majhna skrivnost, ki naju združuje.

Sedaj ta skrivnost združuje vse nas :), kako lepo.
seven7
# 16.08.2018 ob 23:54
Če si ni tolk dober s sinom, da bi ta dal žepnino... Potem je nekaj hudo narobe z njegovim odnosom do sina...

Če se je pa želel dokopat do denarja po balkansko potem pa tako ali tako nima kaj drugega kot tace proč in upam, da mu Luka ne da niti cena. PA fotr gor ali fotr dol.
MIRKOKING
# 16.08.2018 ob 22:50
No s tem posnetkom se je izkazalo, da je Saša Dončič lagal. Upam, da bo policija opravila svoje delo in zasčitila biser slovenske kosarke. Če je za tem resnicno Saša je to nekaj najbolj sprevrzenega kar si je mogoce zamisliti. Ne vem kako bo zivel s tem....
ntbul
# 17.08.2018 ob 06:48
škoda.

pa tako vehementno je trdil, da za Djuriča ni nikoli slišal...sedaj pa se izkaže, da je celo njegov "zelo dober prijatelj"...kdo mu bo sedaj še verjel

resnično upam, da ne bo "preveč" slabo vplivalo na Luko
Yanez
# 16.08.2018 ob 22:34
odesnik # 16.08.2018 ob 22:30
Kot sem že zapisal, se je isto zgodilo tudi meni ob zelo podobnem komentarju. Očitno nisva šla v večinski kontekst pljuvanja po mami.
Resnica vedno zmaga. Resda včasih šele na dolgi rok...
novi_xy
# 17.08.2018 ob 10:03
Bravo mama, pogumna in odločna. Oče pa napravil napako, prej in sedaj še enkrat.
Bivši uporabnik
# 16.08.2018 ob 22:43
upam, da lah tole Luka pozabi, da ne bo na njegovo igro vplivalo
zigag
# 16.08.2018 ob 22:05
Pa je****e, kdo bi hotu kej takega svojemu sinu zaluhat?!?

Evo vas pametnjakoviče, ki ste pred par dnevi kritiziral njegovo mamo. A ste še prepričani, da je ženska, ki je Luko (baje) sama vzgojila in mu pomagala na poti do tu, kriva za to, ker je preprosto rekla, da ne izključuje možnosti vpletenosti njenega bivšega partnerja?

Najbrž ne.

Dajmo drugič dvakrat prej premisliti preden ljudi po krivem obtožimo. Naj raziščejo za kaj se je šlo, ampak dejstvo je eno.

Ta dva imata res "zgledno" postavljen odnos kot bivših partnerjev. :D <Sarcasm off>
me4uall
# 16.08.2018 ob 20:38
@levkup

se strinjam s tem kar si napisal.

mej primitivizma pa res ne pozna nihče. vsak dan znova in znova se to dokazuje...
Binder Dandet
# 17.08.2018 ob 06:40
Tole pa v oceta v zelo grdo luc postavi. Ce je mati karkoli vedela, potem razumem jezo in bi rekely da je bila z neizkljucevanjem se mila. Vseeno se mi zdi, da je otrokova dobrobit nad vsem in da ni primerno obracunavanje v medijih in bi bilo modreje ne komentirati. Ampak to je manjsi kiks proti ocetovemu. To morda tudi pojasni tisto sliko iz tekme v stozicah, kjer je luka vesel snidenja, sasa pa v tla gleda. Mi luko gledamo kot neko svetovno cudo, ampak dejansko je se vedno prakticno otrok in se mi smili ob tem dogajanju. Upam, da mu bodo v prihodnje prihranjene podobne zgodbe.
la.sonrisa
# 17.08.2018 ob 09:23
@K_ris

mogoče sta res Dragić in Rašo bolj skromna al karkoli, ampak poglej kakšne zdrahe ima Luka :) kar naj si kupi tistega porscha, ni nikomur ničesar ukradel. pa punci kakšno drago torbico :) naj uživata življenje.
KosmataPazduha
# 17.08.2018 ob 00:13
Jst še zdej nevem zakaj se gre
simon-rupsi
# 17.08.2018 ob 12:01
Ni nujno, da imam prav. Sklepam pa sledeče. Če bi Saša uredil, da bi Luko zastopal Durić , bi potem dobil določen znesek za zasluge Saša.

Zdaj ni več poti nazaj. Jej, jej.
tuditii
# 17.08.2018 ob 10:24
la.sonrisa afna? V kakšnem smislu, to da je ostala sama z Luko in za njega skrbela, ko je oče raje kaj druga počel? Sedaj se pa afna? Morda pa ima Luka v glavi veliko več pameti kot ti npr in ceni to kar je ona storila za njega, to si se kdaj vprašal?! In glede na ves njen trud ji sam Luka želi omogočiti in dati čim več koncu koncev je to njegova mama.

threepointer kdo pa pravi, da je Saša kot oče samo to storil svojemu sinu? Glede na ves odnos je bilo še marsikaj tudi na relaciji Mirjam-Saša in Luka pač tega ni pozabil.

Še enkrat eno je narediti otroka, drugo mu pa biti tudi dober starš.
Korošec
# 17.08.2018 ob 12:33
In zakaj je Saša tako nasproten Duffiju? Navsezadnje je bil on najbolj zaslužen, da je Luka pristal v Dallasu, to kar si je želel, ne da vegetira v neki ekipi, ki ne ve kaj z njim.
Kazalo