Allen Iverson in Shaquille O'Neal bosta najbolj slavna člana letošnjega razreda Hiše slavnih. Foto: EPA
Allen Iverson in Shaquille O'Neal bosta najbolj slavna člana letošnjega razreda Hiše slavnih. Foto: EPA

44-letni O'Neal je osvojil štiri naslove prvaka v Ligi NBA. Med letoma 2000 in 2002 je bil trikrat zapored najboljši z LA Lakersi, v vseh treh finalnih serijah je bil tudi najkoristnejši igralec (MVP) finala, leta 2006 pa se je veselil naslova še z Miamijem.
V finalu leta 2001 se je "Shaq" srečal z Iversonom. Na prvi tekmi je "The Answer" v Staples Centru nasul Lakersom kar 48 točk za zmago Philadelphie. To je bil edini poraz Jezernikov v končnici tistega leta. Iverson je enajstkrat igral na tekmi All Star, štirikrat je bil najboljši strelec Lige NBA.

"Moj najljubši trenutek je bil, ko sem zadel dva prosta meta zapored. Šalim se. Najbolj nepozaben trenutek je bil v finalu Zahoda leta 2000, ko sem na sedmi tekmi zabil proti Portlandu po izjemni podaji Kobeja Bryanta. Imel sem res lepo kariero, že v Orlandu je bilo super, nato pa seveda v Los Angelesu in Miamiju," je poudaril "Shaq".

V prestižno hišo bodo sprejeti tudi nekdanji center Houstona Jao Ming, Darell Garretson, ki je 27 let sodil tekme Lige NBA, uspešen trener univerze Michigan Tom Izzo, štirikratna zmagovalka Lige WNBA Sheryl Swoopes in lastnik Chicaga Jerry Reinsdorf, ki se je z Biki v devetdesetih letih veselil šestih naslovov prvaka.