Košarkarji Miamija so si še enkrat ogledali videoposnetek velikih dosežkov v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Košarkarji Miamija so si še enkrat ogledali videoposnetek velikih dosežkov v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Dwyane Wade, LeBron James in Chris Bosh
Dwyane Wade, LeBron James in Chris Bosh so leta 2010 združili moči, zdaj pa so se veselili že drugega zaporednega naslova. Foto: Reuters

Igralci so skupaj z družinami, sorodniki in prijatelji uživali v vroči vožnji do American Airlines Arene, kjer so drugo leto zapored proslavili sijajno sezono, ki so jo kronali s finalno zmago nad San Antoniom s 4:3.

"To je največja zmaga. Prav zaradi takih trenutkov sem prišel na Florido. To je zares največja čast, težko bi se izteklo bolje," je pojasnil najkoristnejši igralec (MVP) finala LeBron James, ki je v družbi lastnika Mickyja Arisona, predsednika Pata Rileyja in trenerja Erika Spoelstre mahal množici.

Heati so bili na šesti tekmi že v izgubljenem položaju, a sta James in Ray Allen s trojkama v infarktni končnici izsilila podaljšek, ki ga je Miami dobil s 103:100, prejšnji četrtek pa nato še odločilno tekmo s 95:88.
"Gledal sem veliko finalnih tekem že kot otrok. Vedno sem si želel biti del te zgodbe. Letošnja finalna serija je bila zagotovo ena izmed najboljših v zgodovini, zato je ta naslov še bolj neverjeten. Prav zares se še ne zavedam, kaj nam je uspelo. Dva naslova zapored sta zares izpolnitev sanj," je bil navdušen najboljši košarkar na svetu.

Wade v Miamiju do konca kariere
"Nisem si mislil, da bom trikrat doživel parado po Biscayne Boulevardu. Spomnil sem se, ko je trener Riley pred leti dejal, kako lepo bi se bilo enkrat peljati in mahati navijačem. To je moj dom, že prvi dan so me v klubu sprejeli z odprtimi rokami. Navijači so me vzeli za svojega in verjetno bom tu do konca kariere," je dodal Dwyane Wade, ki je bil leta 2006 MVP finala, ko je Miami osvojil prvi naslov v finalni seriji proti Dallasu (4:2 v zmagah).