Slobodan Subotić je novi trener Cibone. Foto: www.alesfevzer.com
Slobodan Subotić je novi trener Cibone. Foto: www.alesfevzer.com

Kot so sporočili iz zagrebškega kluba, je 60-letni trener, ki je nazadnje vodil ekipo Al Riyadi iz Bejruta, podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Piksija bodo kot trenerja Cibone uradno predstavili v torek, ko bodo razkrili tudi načrte za naprej.

Po pisanju hrvaških medijev je pomembno vlogo pri angažiranju Subotića odigral nekdanji košarkar Andrija Žižić, ki je danes športni direktor Cibone. Skupaj je dvojica sodelovala pri Cedeviti.

"Čeprav zgodbe o današnji Ciboni niso najboljše, sem v to zgodbo vstopil zavedajoč se položaja. Kljub načetemu ugledu je Cibona še vedno veliko ime evropske košarke," je povedal Subotić za Večernji. "Vedno se trudim, da moje delo prinese napredek v klub, v katerega pridem z zmagovalno miselnostjo," je še dodal Subotić.

Cibona je hrvaški podprvak, v finalu jih je s 3:2 premagala Cedevita.

Bogata trenerska pot
Subotić je največji del igralske kariere preživel v ljubljanski Olimpiji in solunskem Arisu, trenersko pot pa je začel v sezoni 1994/95 v Iraklisu. Na bogati trenerski poti je vodil najmočnejše grške klube (Panathinaikos, Olympiacos, AEK, Aris), na Hrvaškem pa je že treniral Split in Cedevito. Zadnjo bo po novem vodil Jure Zdovc.