Košarka
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 9 glasov Ocenite to novico!
Slobodan Subotić
Slobodan Subotić je novi trener Cibone. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Slobodan Subotić - Piksi novi trener Cibone

Piksi se vrača v Evropo
17. junij 2017 ob 21:07
Zagreb - MMC RTV SLO

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Slobodan Subotić - Piksi je na klopi Cibone zamenjal Damirja Mulaomerovića.

Kot so sporočili iz zagrebškega kluba, je 60-letni trener, ki je nazadnje vodil ekipo Al Riyadi iz Bejruta, podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Piksija bodo kot trenerja Cibone uradno predstavili v torek, ko bodo razkrili tudi načrte za naprej.

Po pisanju hrvaških medijev je pomembno vlogo pri angažiranju Subotića odigral nekdanji košarkar Andrija Žižić, ki je danes športni direktor Cibone. Skupaj je dvojica sodelovala pri Cedeviti.

"Čeprav zgodbe o današnji Ciboni niso najboljše, sem v to zgodbo vstopil zavedajoč se položaja. Kljub načetemu ugledu je Cibona še vedno veliko ime evropske košarke," je povedal Subotić za Večernji. "Vedno se trudim, da moje delo prinese napredek v klub, v katerega pridem z zmagovalno miselnostjo," je še dodal Subotić.

Cibona je hrvaški podprvak, v finalu jih je s 3:2 premagala Cedevita.

Bogata trenerska pot
Subotić je največji del igralske kariere preživel v ljubljanski Olimpiji in solunskem Arisu, trenersko pot pa je začel v sezoni 1994/95 v Iraklisu. Na bogati trenerski poti je vodil najmočnejše grške klube (Panathinaikos, Olympiacos, AEK, Aris), na Hrvaškem pa je že treniral Split in Cedevito. Zadnjo bo po novem vodil Jure Zdovc.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
dragonmiami
# 18.06.2017 ob 14:26
Cedevita je nadigrala Cibono piše zgoraj?

Kako nadigrala, če je pa bili 3-2??
partibrejker
# 18.06.2017 ob 17:10
Medtem na hrvaskem:

Nogometnega prvaka vodi slovenec
Kosarkaskega prvaka vodi slovenec
Se hokej in rokomet in to je to :-)
niss9x
# 19.06.2017 ob 12:41
To ni človek za neurejene razmere.On je komot.
piresica
# 18.06.2017 ob 17:36
Razočaran sem nad Olimpijo . Vsi resni urejeni klubi po koncu sezone pridno zavihajo rokave in pričnejo z urejanje svojih ekip . Pri Olimpiji stara zgodba . Dva meseca lenarijo se v klubu nič ne dogaja . Potem na horuk zberejo igralce . Poberejo ostanke , ki ostanejo na tržišču. Ko sezona strta se pol sezone izgovarjajo , da so slabi rezultati posledica , da niso uigrani . Drugo polovico sezone , pa se izgovarjajo , da je posledica slabih rezultatov utrujenost . Sicer priznam , da so preteklo sezono pripeljali tri dobre okrepitve . Toda s štirimi odličnimi igralci se ne da premagovati evropskih moštev . Tudi ne moštev iz bivše države.
piresica
# 18.06.2017 ob 17:24
Hrvati so zelo pametni , kar je odlično iz Slovenije poskrbijo , da se polastijo.
robnin9
# 19.06.2017 ob 08:37
Piksi je ponavadi kar hitro odšel, če ni imel finančne podpore.
MiD
# 19.06.2017 ob 07:57
Cibona naj bi dobila novega bogatega sponzorja (tuja banka), kljub temu pa se morda ne bodo odločili za igranje v Evropi (BCL), ker bodo raje tekmovali samo v ABA ligi in državnem prvenstvu, kjer se jim je letos po tesnem porazu v peti tekmi za las izmuznil naslov. Prepričan sem, da bo Cibona v prihodnji sezoni resen konkurent vodilni četverici v ligi.
Piksi je že pripeljal prvega novinca (Langston Hall (193 cm, 1991) skoraj zagotovo pa v Ciboni ostajata Luka Zorić in kapetan Marin Rozić. Sicer pa bo Subotić gradil ekipo na domačih igralcih.
zamudnik
# 19.06.2017 ob 00:13
Prezgodaj. Do začetka lige se bo moment menjave trenerja že polegel, česa trajnejšega pa po mojem mnenju ne bo prinesel.
-tuditi
# 18.06.2017 ob 06:56
Zanimivo iz Olimpije je odšel ker so bile neurejene razmere, sedaj pa odšel k sosedom katerih klub ima še veliko slabši položaj. Je pa res, da pri sosedih bo tiho in kao bomo že nekako, Slovencljni pač.
Kazalo