Cedevita je v polfinalu pokala premagala Split s 102:74. Matjaž Smodiš je na tej tekmi dosegel 14 točk. Foto: MMC RTV SLO
Cedevita je v polfinalu pokala premagala Split s 102:74. Matjaž Smodiš je na tej tekmi dosegel 14 točk. Foto: MMC RTV SLO

Junak srečanja je bil slovenski reprezentant Matjaž Smodiš, ki je dosegel kar 27 točk. Njegova ekipa je finale začela izjemno živčno, saj je v prvih treh minutah izgubila kar šest žog!

Odločila serija desetih točk
Zagreb je sredi druge četrtine že vodil z 28:16, a se je Cedevita hitro vrnila z delnim izidom 14:2. Na odmor je z majhno prednostjo vseeno odšel Zagreb (36:34). Ključni trenutki so bili na začetku zadnje četrtine, ko je Cedevita s serijo desetih točk prešla v vodstvo s 63:57.

Razglašen za MVP zaključnega turnirja
Smodiš je v finalu zadel pet trojk in bil razglašen za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja: "To je velika zmaga za naš klub, verjamem, da nas čakajo še boljši časi. Na to tekmo se nisem posebno pripravljal, imeli smo veliko željo in srce."

Smodiš: "Težko je pobegniti iz začaranega kroga"
To je bila najboljša tekma Smodiša, odkar je postal član Cedevite. "Na takih tekmah so izjemno pomembne izkušnje. To pomeni, da se psihično lažje pripraviš na tekme. Žal so velik dejavnik leta, težave s hrbtom, stopalom in kilogrami. To so razlogi, da nisem bil v formi in iz tega začaranega kroga je težko izstopiti," je še povedal Smodiš.