Hrvaški košarkarji so na sedmi pripravljani tekmi za SP zmagali petič. Foto: EPA
Hrvaški košarkarji so na sedmi pripravljani tekmi za SP zmagali petič. Foto: EPA

Varovanci Josipa Vrankovića so začeli silovito, saj so povedli z 20:8. Turki so se nekajkrat približali, a so Hrvati predvsem po zaslugi zelo dobrega meta za tri točke (14 zadetih metov od 31 poskusov) varno držali prednost. Strelsko se je najbolj izkazal Roko Leni Ukić, ki se je zaustavil pri 19 točkah (trojke: 5/9).

Hrvati izgubili tekmo in Ukića
Na drugi tekmi turnirja je Litva premagala Nemčijo z 78:67. Za končno zmago sta se udarili Hrvaška in Litva, zmagala je slednja z 92:76. Hrvaška je v tretji četrtini vodila že za 11, v tem delu igre se je poškodoval tudi kapetan Ukić, potem ko ga je pri poskusu zabijanja na tla poslal eden od nasprotnih igralcev. Težave povzroča zlasti levi gleženj. Prvi hrvaški strelec je bil Lončar (18), s po 14 sta se pri Litvi izkazala Kleiza in Delininkaitis.

Brazilski selektor objavil seznam potnikov
Slovenija bo na SP-ju v skupini B igrala proti Hrvaški. V tej skupini bo igrala tudi Brazilija. Njen selektor Ruben Magnano je objavil seznam 12 potnikov na prvenstvo. To so branilci Leandro Barbosa, Alex Garcia, Marcelo Huertas, Welington Santos Nezinho, Raul Togni Neto; krila Anderson Varejao, Marcus Vieira Marquinhos, Guilherme Giovannoni, Marcelo Machado ter centri Maybyner Hilario Nene, Murilo Becker in Tiago Splitter.