Union Olimpija je torkov trening odprla za javnost. Foto: www.alesfevzer.com
Union Olimpija je torkov trening odprla za javnost. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Mesiček
Mladi up slovenske košarke Blaž Mesiček je k Unionu Olimpiji prestopil iz Škofje Loke. Foto: www.alesfevzer.com

Želja vodstva ljubljanske ekipe je, da se v Ligi ABA uvrsti v zgornjo polovico, da se dostojno predstavi v Evropskem pokalu, v domačem prvenstvu pa si želi po zelo dolgem obdobju - nazadnje je slavila leta 2009 - osvojiti naslov državnega prvaka.

Potočnik: Posvečati se moramo sami sebi
"Prav je, da ima Union Olimpija visoke cilje, pred ekipo pa je jasen cilj. V tem trenutku se osredotočamo predvsem na vsako naslednjo tekmo in na našo igro, kar je edina prava pot,"
je na današnjem odprtem treningu uvodoma dejal trener ljubljanske ekipe Gašper Potočnik in dodal: "Še nekaj časa se bomo predvsem posvečali sami sebi, veliko več kot tekmecem, kar je glede na številne nove igralce ter dokaj mlado in neizkušeno zasedbo še toliko pomembneje. Med sezono, ko bo ekipa veliko bolj uigrana, pa se bomo lahko temeljiteje posvetili tudi tekmecem."

Ljubljanska ekipa je generalko pred začetkom tekmovalne sezone opravila v Solunu, kjer je izgubila obe tekmi na turnirju Nikosa Galisa. Najprej je morala priznati premoč grškemu Arisu (60:72), v tekmi za tretje mesto pa še ruskemu Lokomotivu iz Kubana (50:72).

Nikolić še ni v vadbenem procesu
"Na turnirju v Solunu smo se pomerili z zelo kakovostnimi tekmeci in prikazali solidno, na trenutke zelo dobro predstavo, največje težave pa smo imeli v uvodih. Igrali smo premedlo in premehko, naša prva naloga pa je, da te težave odpravimo,"
je še dejal Potočnik in dodal: "Pred uvodno tekmo s Skopjem imamo nekaj zdravstvenih težav. Mitja Nikolić še vedno ne vadi. Čakajo ga še nekatere terapije, upam, da ne gre za resnejšo poškodbo. Vlatko Čančar je začel treninge, z drugimi igralci pa za zdaj nimamo težav. Menim, da smo solidno pripravljeni, a še nekaj časa bomo potrebovali do prave uigranosti."

Krka bo v uvodnem krogu gostovala pri Budućnosti, medtem ko bo Tajfun gostil Sutjesko.

LIGA ABA

1. KROG

Četrtek ob 17.00:
UNION OLIMPIJA - MZT SKOPJE

ZADAR - CIBONA

Ob 19.00:
BUDUĆNOST - KRKA

Ob 21.00:
CRVENA ZVEZDA - MEGA LEKS

Petek ob 17.00:
TAJFUN - SUTJESKA

Ob 19.00:
CEDEVITA - IGOKEA

Ob 21.00:
METALAC FARMAKOM - PARTIZAN