Pri Krki je Sani Bečirović igral že pred desetimi leti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pri Krki je Sani Bečirović igral že pred desetimi leti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Želim si samo, da bi bil zdrav in da bi v tem obdobju čim bolj pomagal Krki, da bi dosegla želene rezultate. Ponavljam, da ekipa ni slaba. Morda so poškodbe naredile svoje. Glavni igralec je poškodovan. Počivala sta tudi Hukić in Murić. Saj pravim, upam, da bi v novo leto prišli z dvema ali tremi zmagami več, bi bilo super.

Krka se je uspela maščevati Tofašu
Klobučar blestel v končnici derbija

azal, kako velika okrepitev za Krko je izkušeni branilec, kar je po tekmi v Novem mestu poudaril tudi trener Aleksandar Džikić.

Po besedah srbskega strokovnjaka je ravno "pametni in izkušeni" Bečirović v zaključku srečanja v dvorani Leona Štuklja poskrbel za mirno končnico in za to, da je zmaga ostala doma. "Proti Tofašu morda končni izid ni dokaz realnega stanja, kar se je dogajalo na tekmi. Tofaš je dobra ekipa. Ne nazadnje je premagal tudi močni Fenerbahče v turškem prvenstvu. Držali smo se načrta, ki smo ga na trenutke fenomenalno izvajali, na trenutke pa, ker gre za mlado ekipo, nekoliko "zbezljamo", a na koncu sva z Bookerjem z najinimi izkušnjami in mirnostjo tekmo pripeljala do konca," je zmago in s tem napredovanje v drugi del Eurochallenga za MMC opisal Bečirović.

Bistričan se zaveda, da je njegova naloga prav to, kar je storil proti klubu iz Burse - v ključnih trenutkih mora s svojimi izkušnjami ohraniti mirno kri in tako poskrbeti za mirno končnico: "Točno to ekipa potrebuje. Tu je toliko mlade in vroče krvi, željne iger in dokazovanja, da jih včasih ta energija kar nekoliko preveč zanese. Zato pa smo tu mi starejši, da jih mirimo in poskušamo najti ravnotežje. Proti Tofašu nam je to dobro uspelo."

Proti Tofašu je bila igra že boljša
Proti Olimpiji in na začetku proti Tofašu v napadu še ni bil pravi, se je pa na zadnji tekmi v Eurochallengu, ko je v drugem polčasu zadel trojko, izjemno razveselil, za tem pa je tudi Saniju steklo v napadu, na koncu pa je bil z 12 točkami drugi strelec Novomeščanov: "Na tekmi oziroma kar v sezoni potrebuješ eno dobro tekmo, dobro potezo ali koš, ki ti vse skupaj olajša. Vesel sem, da sem prebil led s tisto trojko, potem sem tudi zadel dva ali tri pomembne mete in zopet upam, da bo iz tekme v tekme šlo vse navzgor."

Prejšnji teden se je 32-letni Bečirović, ki je bil svoj čas morda celo najbolj obetaven evropski košarkar, pridružil Krki, kar hitro pa se je vklopil v sistem igre vrste Aleksandra Džikića: "Dober teden dni sem z ekipo in mislim, da sem se dobro ujel. Hitro napredujem in dojemam zadeve. Proti Tofašu je bilo že veliko bolje kot proti Olimpiji. Mislim, da bi v roku dveh ali treh tednov moral biti tisti pravi."

Derbija ni želel za debi
Debi v novomeškem dresu je doživel proti Olimpiji, kjer je – tudi v Evroligi – zablestel že kot najstnik. Leta 1999 je prišel v zmajevo gnezdo, odigral dve sezoni in se nato v Ljubljano po odlični sezoni v Rimu vrnil še leta 2009. Zaradi zgodovine z najtrofejnejšim slovenskim košarkarskim klubom je bilo na derbiju zanj kar težko: "Težko je bilo. Nisem v formi in tekmovalnem ritmu. Vsi vemo, kaj v slovenskem prostoru pomeni tekma z Olimpijo. Če sem povsem iskren, si nisem želel za prvo tekmo ravno Olimpije, a v športu je pač tako, da je treba igrati s tistim, ki je pač na vrsti. Vse, kar lahko rečem, je, da sem vesel, da smo zmagali in pokazali določen karakter ravno na tej tekmi. Mladi fantje so potegnili zadevo in nam prinesli pomembno zmago za nadaljevanje sezone."

Pred podpisom s Krko se je omenjal tudi kot okrepitev prav Olimpije, a na koncu je vendarle končal pri v zadnjih letih največjih tekmecih zmajev: "S Krko je bil prvi stik narejen po moji vrnitvi iz Irana. Vemo, da je bila moja zgodba zakomplicirana. Nisem mogel obljubiti, če se bom lahko pridružil ekipi do zadnjega obiska v Iranu, ko sem dobil ustrezne papirje in uredil, da lahko igram tu. Že dva meseca nazaj je bil interes od Krke."

V Iranu razdrl pogodbo s Foolandom
Lani se je izkazal v Iranu, kjer je s Petrochimijem postal državni prvak, letos je podpisal pogodbo s Foolandom, toda zaradi finančnih težav kluba prekinil pogodbo. Pri tem je imel kar precej težav, na koncu pa je pomagal tudi oče Memi, ki je selektor Irana: "Ta zadeva je bila zelo stresna in je slabo vplivalo name vse skupaj. Enostavno sem si želel igrati, klub iz Irana pa mi tega ni pustil oziroma so pogojevali, da naj odpišem dolg, pa mi bodo pustili igrati in tako dalje. Na srečo je oče tako dobro zapisan na košarkarski zvezi v Iranu, da so naredili uslugo oziroma pomagali pri izhodu iz pogodbe."

Lani je sezono nato končal v Italiji, kjer je igral že za sedem klubov. Za zdaj si 196 centimetrov visoki branilec ne želi za vsako silo oditi v tujino, saj, kot pravi, je doma najlepše: "Ja in ne. Za zdaj se tu počutim fenomenalno. Res so me dobro sprejeli, igralci, strokovni štabi, publika ... Z glavo skozi zid ne bom silil. Torej, če bo kakšna ponudba, mora biti res dobra, da me prepriča za odhod v tujino. Ni lepšega, kot igrati doma."

Želim si samo, da bi bil zdrav in da bi v tem obdobju čim bolj pomagal Krki, da bi dosegla želene rezultate. Ponavljam, da ekipa ni slaba. Morda so poškodbe naredile svoje. Glavni igralec je poškodovan. Počivala sta tudi Hukić in Murić. Saj pravim, upam, da bi v novo leto prišli z dvema ali tremi zmagami več, bi bilo super.

Krka se je uspela maščevati Tofašu
Klobučar blestel v končnici derbija