Lionel Hollins, ki je nasledil Jasona Kidda, se veseli novega poskusa. Foto: EPA
Lionel Hollins, ki je nasledil Jasona Kidda, se veseli novega poskusa. Foto: EPA
V nedeljo bodo četrtine dolge le 11 minut. Foto: EPA

V drugi in zadnji četrtini bodo poleg tega na voljo tudi skrajšani odmori, vsaka četrtina bo imela po dva obvezna odmora (6:59 pred koncem in 2:59 pred koncem, če trenerja predtem ne vzameta minute odmora), medtem ko so po trenutnih pravilih na voljo po trije. Število pripadajočih odmorov na četrtino je odvisno od tistih, ki jih vsaka ekipa izrabi v igralnem delu v prvih petih minutah četrtine.

"Gre za edinstven poskus in mislim, da je vredno v njem sodelovati. Veseli se videti, kako bo to vplivalo na potek igre in kako se bodo nato zvrstile menjave," je dejal novi trener Netsov Lionel Hollins, medtem ko je trener Bostona Brad Stevens dejal, da je bila liga že deležna sprememb v zadnjem času, kot so črte meta za tri točke in odštevalna ura napada.

"Cenim prizadevanja vodstva lige, ki so uperjena v izboljšanje igre. Veselijo me nove ideje in vodstvu lige NBA smo sporočili, da bomo zelo radi sodelovali v tem poskusu. Prav tako komaj čakamo nadaljnje pogovore o novostih," je pojasnil Stevens.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je odločno proti spremembam in upa, da bo to pravilo le na pripravljalnih tekmah. Trener Miamija Erik Spoelstra je drugačnega mnenja: "Dolžina tekma sploh ni pomembna, pač bi na 82 tekmah odigrali 328 minut manj. Bolj je problematično število tekem, saj kar 20-krat igramo v zaporednih večerih, poleg teh pa so še potovanja. To res izčrpa ekipo."