Vrsta Aleša Pipana je dobila še drugo ameriško okrepitev. Foto: Aleš Fevžer
Vrsta Aleša Pipana je dobila še drugo ameriško okrepitev. Foto: Aleš Fevžer

27-letni košarkar je zadnji dve sezoni preživel v avstralski ligi, kjer je igral za New Zealand Breakers. V pretekli sezoni je v povprečju dosegal po 14,6 točke, 5,9 skoka in 6,9 podaje. Z ekipo je dvakrat zapored postal prvak, lani pa je bil tudi MVP avstralskega prvenstva. Pogodbo je z zmaji sklenil do konca sezone, v kateri pa ima zapisano klavzulo, ki mu omogoča v primeru garantirane pogodbe in ob dogovorjeni odškodnini odhod v Ligo NBA.

Jackson se je šolal na univerzah St.John's in Cleveland State. Ker ni bil izbran na naboru NBA-ja, se je preizkusil v razvojni ligi. Po dobrih igrah je dvakrat dobil desetdnevni pogodbi pri Cavaliersih in Spursih. V Evropi je že igral, dve tekmi je oblekel dres italijanskega Brindisija in v povprečju dal deset točk, pet skokov in tri podaje.

Pipan pričakuje, da bo nosilec igre
"Cedric je organizator igre, ki sem si ga želel. Gre za delovnega igralca, ki si je že nabral določene izkušnje v karieri, in verjamem, da nam je lahko v veliko pomoč. Svojo igro si želi še nadgraditi in verjamemo, da mu lahko to uspe prav pri nas. Cedric je dober obrambni igralec, ki je za branilca izjemno dober v skoku, a tudi igra v napadu mu ni tuja. V najkrajšem času se nam bo pridružil, in verjamem, da se bo dobro vklopil v naš sistem dela in igre. Od Cedrica pričakujem, da bo eden od nosilcev igre," je o novi okrepitvi povedal Aleš Pipan, ki ima na položaju 'playa' na voljo še nadarjenega slovenskega košarkarja Luko Rupnika. Po centru Alexu Stephensonu je Jackson drugi Američan v moštvu.