Mirza Sarajlija je bil po zadnjem pisku sirene zelo razočaran, saj je imel priložnost, da popelje Rogaško na zaključni turnir. Foto: www.alesfevzer.com
Mirza Sarajlija je bil po zadnjem pisku sirene zelo razočaran, saj je imel priložnost, da popelje Rogaško na zaključni turnir. Foto: www.alesfevzer.com

Prejšnji ponedeljek so Ljubljančani v Rogaški Slatini zmagali s 95:92 in z odlično igro v prvem polčasu so še povišali naskok v skupnem seštevku. Prav nič ni kazalo na dramatičen zaključek v Stožicah.

Domen Lorbek in soigralci so bili v drugem polčasu popolnoma razglašeni. Foto: www.alesfevzer.com
Domen Lorbek in soigralci so bili v drugem polčasu popolnoma razglašeni. Foto: www.alesfevzer.com

Zeleno-beli so začeli zelo dobro in tekmecev v prvi četrtini dovolili 11 točk, ob polčasu pa vodili z 18 točkami naskoka. Rogaška se je v nadaljevanju razigrala in tretjo četrtino dobila kar z 29:14.

Sarajlija in Davis zgrešila ključna meta
Siniša Bilić je minuto in 43 sekund pred koncem s polaganjem in dodatnim prostim metom poskrbel za najvišjo prednost Rogaške na tekmi (75:81). Gostje nato niso dosegli niti točke več, Domen Lorbek s polaganjem in Miha Lapornik s prostima metoma pol minute pred koncem pa sta znižala zaostanek. V zadnjem napadu Rogaške sta Mirza Sarajlija in Rashun Davis zgrešila meta izza črte in Ljubljančani so si lahko pošteno oddahnili.

Nikitović: Nečloveški napor je igrati pet tekem v sedmih dneh
"Nečloveški napor je igrati pet tekem v sedmih dneh. Le dan prej smo igrali proti izrazito atletskemu moštvu Mege Bemax v Ligi ABA. Tokrat smo prvi polčas uspeli odigrati dobro na svežino po celem dnevu brez treninga, ko pa nas je ujela utrujenost, je bilo naše igre konec. Zategnile so se nam tako roke kot noge, meti so bili prekratki, nihče ni želel iti v prodor, ker enostavno ni mogel. Ponavljam, odigrali smo pet tekem v sedmih dneh, trikrat pa smo potovali na tekme. Dvakrat po šest ur, enkrat, do Rogaške Slatine, dve uri. Pred četrtfinalom sem igralcem povedal, da se ta serija igra 80 minut, in tisti, ki bo boljši po 80 minutah, bo napredoval. Ob zadnji minuti odmora sem jim razložil, da ne izgubljamo za pet točk, temveč za dve, in da moramo priti na zaostanek, ki bo nam ustrezal za skok v polfinale. In tako je tudi bilo. Slavili smo preboj na zaključni turnir za točko in to je naša absolutna zmaga. Po vseh naših potovanjih si ti fantje zaslužijo velike čestitke in spoštovanje," je poudaril trener Olimpije Saša Nikitović.

Rogaška blizu presenečenja v Stožicah

Helios od ‒24 do zaključnega turnirja
Izjemen preobrat je uspel Heliosu, ki je razbil Šentjur s 96:65, potem ko je pred tednom dni izgubil kar s 60:84. Blestela sta Đoko Šalić (18 točk) in Aljaž Bratec (17 točk),

"Mislim, da smo zasluženo slavili. Presenetili so me predvsem mlajši igralci, ki so odigrali fantastično tekmo. Srčno upam in s štabom bomo naredili vse za to, da bodo tako tudi nadaljevali. Velikemu številu tekem smo zdaj dodali še dve novi, ki pa, upam, bosta sladki in zgolj nagrada fantom za vztrajnost. Čaka nas še težek zaključek tedna, dve tekmi s trenutno najboljšo slovensko ekipo, Primorsko. Poskušali se bomo dobro spočiti in maksimalno pripraviti, da odigramo še dve dobri tekmi," je pojasnil trener Domžalčanov Dejan Jakara.

V polfinale pa so se po dveh visokih zmagah nad drugoligašem uvrstili tudi Hopsi s Polzele, ki so na drugi tekmi doma premagali Plama Pur z 90:62.

ČETRTFINALE, povratne tekme:
PETROL OLIMPIJA - Rogaška 95:92
79:81 (23:11, 24:19, 14:29, 17:22)
M. Lapornik, Kastrati in Lorbek po 15, Simonović 12, Begić 8, Lazić in Sanon po 4, Tratnik in Špan po 3; Davis 21, Sarajlija 19, Knežević in Pajić po 9, Vašl 7, Bilić in Šantelj po 5, Mijović 4, Kosić 2.

HELIOS SUNS - Šentjur 60:84
96:65 (24:16, 26:21, 28:14, 18:14)
Šalić 18, Bratec 17, Oman 16, Gajić 15, Klavžar 14; Konjević 21, Woolridge 11.

HOPSI POLZELA - Plama Pur 96:80
92:62 (20:19, 20:22, 24:9, 28:12)
Benson, Rotar in Borse po 12; Srebovt 26, Hreščak 12.

Torek ob 19.00:
KRKA - SIXT PRIMORSKA 55:83

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.