Tim Gajser. Foto: AMZS/Goran Krošelj
Tim Gajser. Foto: AMZS/Goran Krošelj

Gajser, ki je slavil na prvi dirki sezone v Matterley Basinu, je dobro formo prenesel tudi v Italijo. V kvalifikacijah za nedeljsko preizkušnjo je bil najboljši, potem ko je z zanesljivo vožnjo ugnal Seewerja za več kot sedem sekund, Prada pa za 17. Prvo peterico sta dopolnila še Danec Thomas Kjer Olsen in Francoz Maxime Renaux.

Nekdanji svetovni prvak in lani tretji v seštevku sezone je dobil prvo dirko v Veliki Britaniji, najbližje sta bila prav tekmeca, ki sta bila tudi danes za njim v kvalifikacijah, saj je bil Prado drugi, Seewer pa tretji.

Na uvodnih dirkah sezone še ne nastopa svetovni prvak elitnega razreda MXGP, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki se je poškodoval med pripravami.

V razredu MX2 je bil v kvalifikacijah najboljši Belgijec Jago Geerts pred Francozom Tomom Viallejem in Italijanom Andreo Adamom. Slovenski dirkač Jan Pancar, ki je na prvi postaji sezone v Veliki Britaniji dobil sedem točk, si je tokrat privozil 13. izhodišče.

Prva vožnja dirke za VN Lombardije bo v nedeljo v razredu MXGP ob 13.15, druga ob 16.10, v MX2 pa bosta preizkušnji na vrsti ob 12.15 in 15.10.