Tim Gajser je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Foto: AMZS
Tim Gajser je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Foto: AMZS
Gajser navduševal v Teutschenthalu
Gajser prevzel skupno vodstvo

V obeh vožnjah je bil najhitrejši Italijan Antonio Cairoli.
Gajser je bil v prvi vožnji drugi, tretje mesto pa je zasedel Nemec Maximilian Nagl. Najboljši slovenski dirkač je Cairolija za nekaj zavojev sredi dirke celo že prehitel, a mu je nato spet moral prepustiti prvo mesto, v finišu te vožnje se je zadovoljil z mirnim koncem in z novimi zanesljivimi 22 točkami za drugo mesto. Romain Febvre je naredil napako, po padcu pa je privozil le do desetega mesta.

Po bolečem padcu se mu je uspelo zbrati
V drugi vožnji je Gajser odlično začel, vendar ga je sredi dirke zadel Jevgenij Bobrišev, po padcu pa se je slovenski dirkač še vrnil na četrto mesto. Zmagal je Cairoli pred Bobriševim in Febvrejem, ki se mu kljub številnim poskusom ni uspelo prebiti na drugo mesto.
"V drugi vožnji sem začel kar dobro, potem sva zadela z Bobriševim in sem padel. Bilo je boleče, ampak sem se skušal zbrati in čim hitreje nadaljevati dirko. Nekaj časa sem potreboval, da sem ujel svoj ritem, vesel sem, da sem prišel na četrto mesto in osvojil nove stopničke, česar sem seveda zelo vesel," je dirko ocenil Gajser.

Irt končal na 26. in 25. mestu
V Teutschenthalu je prvič v sezoni nastopil še en slovenski dirkač, Peter Irt, ki je prvo vožnjo končal na 26. mestu, v drugi je bil 25.

Skupno ima zdaj Gajser 299 točk, Febvre pa 291. Na naslednji dirki v italijanski Pietramurati že čez teden dni bo Gajser nosil rdečo številko.

Vrstni red po 14. vožnjah (od 36):   
 1. T. GAJSER       Honda         299
 2. R. FEBVRE       Yamaha        291
 3. A. CAIROLI      KTM           263
 4. M. NAGL         Husqvarna     238
 5. J. BOBRIŠEV     Honda         232
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        215
 7. K. STRIJBOS     Suzuki        169
 8. S. SIMPSON      KTM           168
 9. V. GUILLOD      Yamaha        136
10. G. COLDENHOFF   KTM           136
Gajser navduševal v Teutschenthalu
Gajser prevzel skupno vodstvo