Valentino Rossi je v nedeljo izgubil najboljšega prijatelja. Foto: Reuters
Valentino Rossi je v nedeljo izgubil najboljšega prijatelja. Foto: Reuters

Več kot 10 tisoč ljudi se je v mestecu Coriano pri Riminiju zbralo na pogrebu italijanskega motociklista, ki je umrl na nedeljski dirki za VN Malezije v Sepangu, med njimi mnogi znani obrazi iz športa in italijanske politike. Na čelu pogrebne povorke so bili Simoncellijev oče Paolo, mama Rossella, sestra Martina in njegovo dekle Kate ter Simoncellijev prijatelj in devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki je na slovesnosti zagnal motor, s katerim je Simoncelli postal svetovni prvak v razredu do 250 ccm.

Na pogreb so prišli še številni drugi odlični dirkači razreda motoGP: Avstralec Casey Stoner, Španec Jorge Lorenzo, Italijan Andrea Dovizioso, pa tudi nekdanji vrhunski smučar Alberto Tomba, dirkaška legenda Giacomo Agostini ...

Ko je bilo cerkvenega pogreba konec, so zavrteli pesem Vasca Rossija Siamo solo noi.

Simoncelli se je ponesrečil na nedeljski dirki v Sepangu. Tragedija se je zgodila v drugem krogu dirke v kraljevskem razredu motoGP, ko je Simoncelli izgubil ravnotežje in padel, ob drsenju po stezi pa je ostal še brez čelade. Na njegovo pot sta nato zapeljala Italijan Valentino Rossi in Američan Colin Edwards, ki se trku nista mogla izogniti.