Italija, še posebej njegova rodna Cattolica, je zavita v črno. Foto: EPA
Italija, še posebej njegova rodna Cattolica, je zavita v črno. Foto: EPA
Marco Simoncelli bi bil čez tri mesece star 25 let. Foto: EPA
Oče Paolo Simoncelli je bil s sinom na kraju tragedije. Foto: EPA

Sožalne brzojavke prihajajo z vseh koncev sveta, še posebej pa se v čustvenih komentarjih od komaj 24-letnega Simoncellija poslavljajo italijanski mediji, ki so objavili tudi njegov zadnji video (oglejte si ga na dnu prispevka) - nagovor navijačem iz njegove sobe v Kuala Lumpurju.

Njegove nasmehe bomo pogrešali vsi
"Boleče bo gledati prazen sedež na letalu, ki se bo vračalo iz Malezije. Marcove nasmehe bomo pogrešali vsi, tako dirkači kot navijači. Njegova smrt pušča veliko praznino. Bil je vesel, pozitiven, razigran in neposreden, bil je prepričan, da je življenje nekaj enostavnega. Sic ni bil kriv za tisto, kar se je zgodilo," piše Il Messagero.

"Supersica" objokuje tudi Corriere della sera: "Umrl je pod kolesi velikega prijatelja Valentina Rossija. Ne moremo nehati jokati za fantom, ki je umrl pri 24 letih. 'Dirke niso za dekleta,' je rad odgovorjal na kritike, češ da je v vožnji preveč agresiven. Niso ga imeli zaman za naslednika Rossija, imel je talent in karakter kot il Dottore."

Ali naj Rossi sploh še tekmuje?
V najbolj branem italijanskem športnem časniku Gazzetti dello Sport so postavili anketo, ali naj Valentino Rossi po smrti Simoncellija sploh še tekmuje. Za je 51 odstotkov odgovorov, proti 49 odstotkov.

Rossi je neutolažljiv. Na Twitterju je zapisal: "Sic" je bil zame kot mlajši brat, tako trd tekmec na dirkališču kot prijeten človek v življenju. Še vedno ne morem verjeti, zelo ga bom pogrešal."

Odzivi dirkačev
Dani Pedrosa
"Ob takšni tragediji se ne da veliko povedati. Rad bi izrekel sožalje njegovi družini in vsem, ki so ga imeli radi. Bil sem z njegovim očetom in lahko sem ga le objel, drugo ni pomembno. Šlo je za grozovito nesrečo in celoten paddock je bil v šoku. Prevečkrat pozabimo, da je ta šport zelo nevaren, ob takšni tragediji pa je vse drugo nepomembno. Vsi počnemo tisto, kar radi počnemo, kar ljubimo, a danes to nima nobenega pomena."

Andrea Dovizioso
"V takšnih okoliščinah so besede nepomembne. Mislim na Marcovo družino, še zlasti na očeta in mater. Tudi sam imam otroka in današnja tragedija je nekaj najhujšega, na kar lahko pomislim. Videl sem posnetke in sem šokiran. Marco je bil odličen dirkač. Skupaj sva dirkala že od malih nog, vedno je pritiskal do skrajnih meja. Še vedno ne morem verjeti, kaj se je pravzaprav zgodilo."

Casey Stoner
"Pretresen in žalosten sem ob izgubi Marca Simoncellija. V takšnih trenutkih spoznam, kako dragoceno je življenje, znotraj sebe pa sem slaboten. Žal mi je za njegovo družino in ne morem si predstavljati v kakšnem položaju so se znašli. Upam, da si ostanejo blizu in skupaj premagajo to tragedijo."

John Hopkins
"Bog hitrosti #58 Simoncelli... Tvoj borbeni duh bo živel večno!"

Jorge Lorenzo
"Ne vem kaj povedati ob takšni tragediji. Vem le to, da ga bomo pogrešali. Počivaj v miru Marco."